back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Γρηγοριάδης για αστυνομική βία: Να τη χαίρεστε τη Δημοκρατία σας

Διαβάστε επίσης

Με τα χέρια πίσω από το κεφάλι και αναφωνώντας τρεις φορές «παραδίνομαι», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜεΡΑ 25 Κλέων Γρηγοριάδης, προσπάθησε να αναπαραστήσει από το βήμα της Βουλής, το πρόσφατο περιστατικό με άνδρες των ΜΑΤ να προπηλακίζουν πολίτη που μόλις είχαν ακινητοποιήσει στα Εξάρχεια.

«Έστω ότι ήμουν αντεξουσιαστής, ταραχοποιός, αλλά δεν μπορεί να φωνάζω παραδίνομαι και να συνεχίζουν να με χτυπούν, να με κλωτσάνε στην κοιλιά, στα γεννητικά όργανα και στο στήθος, όταν είμαι εμφανώς άοπλος και παραδομένος», είπε ο γνωστός ηθοποιός, καταχειροκροτούμενος και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι κατά τη γνώμη σας δημοκρατία, όλη αυτή η αγριότητα;», διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς τα υπουργικά έδρανα, για να συμπληρώσει ότι «να τη χαίρεστε αν είναι αυτή η δημοκρατία σας».

Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομική βία

Εν τω μεταξύ, νέα αντιπαράθεση ξέσπασε στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τα περιστατικά υπέρμετρης αστυνομικής βίας που παρατηρήθηκαν κατά τις πρόσφατες εκδηλώσεις της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγρόπουλου.

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακοπουλος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι για να επανακτήσει το ακροδεξιό της ακροατήριο τορπιλίζει το ήπιο πολιτικό κλίμα καλύπτοντας άθλιες συμπεριφορές αστυνομικών οργάνων.

Η φράση του κ Τζανακόπουλου ότι με το τοξικό περιβάλλον που δημιουργεί η κυβέρνηση καλύπτοντας τέτοιου είδους περιστατικά δε μπορεί να υπάρξει συναίνεση σε μια περίοδο που απαιτείται έστω και στοιχειώδης συνεννόηση για την αντιμετώπιση των τουρκικών απειλών, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη. «Μα είστε σοβαροί όταν ισχυρίζεστε οτι επειδή υπήρξαν κάποια έκνομα – όπως λέτε- περιστατικά από την Αστυνομία δεν προσέρχεστε σε διάλογο για να οικοδομήσει συναίνεση απέναντι στις Τουρκικές απειλές;», διερωτήθηκε ο κ Βορίδης.

Πέτσας: «Καταδικάζουμε κάθε αυθαιρεσία από κρατικό όργανο»

«Καταδικάζουμε κάθε αυθαιρεσία από κρατικό όργανο», δήλωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών. «Ο σεβασμός του κράτους δικαίου δεν είναι α λα κάρτ».

Παράλληλα έδωσε συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ που κατάφερε, όπως σημείωσε, οι δύο διαδηλώσεις να κυλήσουν με τρόπο υποδειγματικό. «Καταδικάζουμε κάθε αυθαιρεσία από κρατικό όργανο», επισήμανε για να συμπληρώσει πως η ελληνική πολιτεία έχει μία συνέχεια. Μάλιστα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι από τα μέσα του 2017 μέχρι το τέλος του 2018 η αρμόδια επιτροπή διερεύνησε 262 περιπτώσεις αστυνομικής αυθαιρεσίας. «Δεν ανακαλύπτουμε τώρα την αυθαιρεσία. Η ΕΛΑΣ ήδη έχει καλέσει τους πολίτες να πουν τις καταγγελίες τους. Ο σεβασμός του κράτους δικαίου δεν είναι α λα κάρτ», υπογράμμισε.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα