back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τσεχία: Έξι νεκροί από πυρά σε νοσοκομείο – Νεκρός ο δράστης

Διαβάστε επίσης

Νέκρος βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του ο φερόμενος ως δράστης της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην αίθουσα αναμονής του νοσοκομείου της Οστράβα στην Τσεχία.

Ο ένοπλος πυροβόλησε εξ επαφής τα θύματά του, που βρίσκονταν στην αίθουσα αναμονής της μονάδας τραυματολογίας του νοσοκομείου της Οστράβα, σκοτώνοντας τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες σε μια επίθεση με άγνωστο μέχρι στιγμής κίνητρο. «Ο ένοπλος πυροβολούσε από πολύ κοντινή απόφαση στοχεύοντας στο κεφάλι και στον λαιμό», δήλωσε ο πρωθυπουργός στην Δημόσια Τηλεόραση.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δέχτηκε τηλεφωνήματα για πυροβολισμούς στις 7:19 π.μ. στην πανεπιστημιακή κλινική της Οστράβα, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, και οι αστυνομικοί μετέβησαν επί τόπου πέντε λεπτά αργότερα. Το νοσοκομείο εκκενώθηκε και η αστυνομία μεριμνά για την ασφάλεια των παρακείμενων περιοχών.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το κίνητρο της επίθεσης.

Η επίθεση προκάλεσε ανθρωποκυνηγητό στο οποίο συμμετείχαν εκατοντάδες αστυνομικοί. Μετά την επίθεση ο δράστης αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι μέσα στο αυτοκίνητό του ενώ από πάνω πετούσε ένα από τα δύο ελικόπτερα που συμμετείχαν στην καταδίωξη. Ο δράστης τελικά κατέληξε μισή ώρα αργότερα στο νοσοκομείο δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιαν Χάματσεκ.

Η επίθεση σημειώθηκε στην πανεπιστημιακή κλινική της Οστράβα λίγο μετά τις 07:00 πμ τοπική ώρα, δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Εσωτερικών Γιαν Χάματσεκ.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα