back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χημικά και κρότου λάμψης σε συγκέντρωση εργαζομένων στο δημόσιο τομέα υγείας

Διαβάστε επίσης

Οι δυνάμεις της αστυνομίας επιχείρησαν να απωθήσουν την είσοδο γιατρών και υγειονομικών στη δημόσια υγεία σε ημερίδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στην Αίγλη Ζαππείου, για τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, κάνοντας χρήση χημικών δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Από τις 10 το πρωί, μετά από κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών), στο πλαίσιο της παναττικής στάσης εργασίας από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση εργαζομένων στον δημόσιο τομέα υγείας, στο Ζάππειο.

Στον περιβάλλοντα χώρο έξω από την αίθουσα Ολυμπία της Αίγλης Ζαππείου, διμοιρίες των ΜΑΤ περιφρουρούσαν την ημερίδα και απώθησαν με τις ασπίδες τους τους διαδηλωτές, ενώ παράλληλα έγινε χρήση χημικών δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Παρά την ένταση, οι νοσοκομειακοί κατάφεραν να εισέλθουν στην ημερίδα και να παραμείνουν μέσα στην αίθουσα Ολυμπία κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Να σημειωθεί ότι, ότι η ΟΕΝΓΕ έχει εξαγγείλει για σήμερα στάση εργασίας 9.00 έως 15.00 καταγγέλλοντας την ηγεσία του ΠΙΣ ότι «πρωτοστατεί στην προώθηση των κυβερνητικών σχεδιασμών για την πλήρη υποταγή της Δημόσιας Υγείας στην κερδοσκοπία με όχημα τις ΣΔΙΤ».

Η ημερίδα αυτή την ώρα έχει διακοπεί.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος  – Έλενα Μπρέγιαννη

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα