back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μ. Βαρβιτσιώτης: Δεν ευνοεί τις ελληνικές θέσεις μια συζήτηση εξειδίκευσης των κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας

Διαβάστε επίσης

Την εκτίμηση ότι δεν ευνοεί τις θέσεις μας μια συζήτηση εξειδίκευσης των κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας, στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής, διατύπωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

Τόνισε ότι έχει επιβεβαιωθεί έμπρακτα και ξεκάθαρα η απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην τουρκική προκλητικότητα, και πρόσθεσε ότι αυτό που ζητά η ελληνική πλευρά είναι μια ξεκάθαρη στήριξη ότι το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, δεν παράγει αποτελέσματα και δεν συμφέρει κανέναν να το ακολουθήσει.

Αναφερόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, δήλωσε ότι υπήρξε σύμπνοια και ομοφωνία, κάτι που αποτυπώθηκε και στα δημοσιεύματα του Τύπου. “Δεν υπήρξε κριτική στάση απέναντι στην Κυβέρνηση, εμείς θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε και να ζητάμε τη συνδρομή των κομμάτων. Υπάρχει ενιαία φωνή και αυτό είναι μια πολιτική κατάκτηση”, ανέφερε ο κύριος Βαρβιτσιώτης.

Την ίδια ώρα, προκαλεί εκ νέου η Τουρκία. Σε συνέντευξή του ο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε ότι η Άγκυρα θα αντιταχθεί σε οποιαδήποτε δραστηριότητα «χωρίς άδεια» στην ανατολική Μεσόγειο και θα προχωρήσει σε αντίποινα εναντίον οποιωνδήποτε ενδεχόμενων αμερικανικών κυρώσεων.

Στη διάρκεια της συνέντευξής του στο A Haber, ο τούρκος υπουργός παρουσίασε έναν χάρτη που δείχνει, σύμφωνα με τον ίδιο, τα νέα όρια της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, η οποία έχει διευρυνθεί σημαντικά βάσει των όρων της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα