back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ι. Αγγελής: Αν ήξεραν οι εφέτες όσα εγώ θα έπαιρναν την υπόθεση από την Τουλουπάκη

Διαβάστε επίσης

«Αν ήξεραν οι εφέτες όσα γνωρίζω προσωπικά για την υπόθεση, θα έπαιρναν οπωσδήποτε την υπόθεση από την κ. Τουλουπάκη», φέρεται να δήλωσε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, καταθέτοντας για τρίτη μέρα ως μάρτυρας στην Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ Αγγελή ότι αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των εισαγγελέων ήταν δυο περίεργοι θάνατοι που ίσως σχετίζονται με την υπόθεση. Πρόκειται για τον θάνατο του εκδότη – δημοσιογράφου Μαυρίκου και ενός άλλου, του επονομαζόμενου «ντελιβερά». O κ. Αγγελής κατέθεσε, επίσης, έγγραφο  του FBI με ημερομηνία 1η Αυγούστου 2017, το οποίο δείχνει ότι οι αμερικανικές Αρχές δεν είχαν θέσει στο στόχαστρο τους κανένα πολιτικό πρόσωπο στη χώρα μας.

«Aντιπερισπασμό» χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο έγγραφο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνουν ότι στην Προανακριτική κατατέθηκε μεταγενέστερο έγγραφο του FBI,  με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου 2018, με το οποίο επιβεβαιώνεται η εμπλοκή πρώην υπουργών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ στο σκάνδαλο Novartis. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Αγγελής δεν το αμφισβήτησε, αντιθέτως συμπλήρωσε ότι «είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό έγγραφο».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα