14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Η κινηματογραφική εβδομάδα από 12/12

Διαβάστε επίσης

Δύο οσκαρικές ερμηνείες από τους «Πάπες» Άντονι Χόπκινς και Τζόναθαν Πράις, δύο ελληνικές ταινίες, ένα θρίλερ, μία πολεμική περιπέτεια, ένα γαλλικό ρομάντζο και ένα ντοκιμαντέρ για τον Λέοναρντ Κοέν στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτή την εβδομάδα.

ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΠΕΣ (The Two Popes)

Δραματική κομεντί 2019, Έγχρωμη, Διάρκεια 125′
Παραγωγή: Aμερικανική, Σκηνοθεσία: Φερνάντο Μεϊρέγιες Πρωταγωνιστούν: Άντονι Χόπκινς, Τζόναθαν Πράις, Χουάν Μινουγίν

Απογοητευμένος με την κατεύθυνση της εκκλησίας, ο Καρδινάλιος Μπεργκόλι ζητά από τον Πάπα Βενέδικτο το 2012, άδεια για να αποσυρθεί. Αντ ‘αυτού, αντιμετωπίζοντας το σκάνδαλο και την αυτοαμφιβολία του, ο εσωστρεφής Πάπας Βενέδικτος καλεί στην Ρώμη τον σκληρότερο κριτή του και μελλοντικό του διάδοχο, για να αποκαλύψει ένα μυστικό που θα κλονίσει τα θεμέλια της Καθολικής Εκκλησίας. Πίσω από τα τείχη του Βατικανού ξεκινά ένας αγώνας ανάμεσα στην παράδοση και την πρόοδο, την ενοχή και τη συγχώρεση, καθώς αυτοί οι δύο πολύ διαφορετικοί άνδρες αντιμετωπίζουν στοιχεία από το παρελθόν τους για να βρουν ένα κοινό έδαφος και να δημιουργήσουν ένα μέλλον για ένα δισεκατομμύριο οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΜΙΝΤΓΟΥΕΪ (Midway)

Πολεμική 2019, Έγχρωμη, Διάρκεια 138′
Παραγωγή: Aμερικανική, Σκηνοθεσία: Ρόλαντ Έμεριχ
Πρωταγωνιστούν: Εντ Σκρέιν, Γούντι Χάρελσον, Λιούκ Γουίλσον, Μάντι Μουρ, Ντένις Κουέιντ

Την άνοιξη του 1942 ο ιαπωνικός αυτοκρατορικός στόλος ετοιμάζει το χτύπημα το οποίο θα αποδυναμώσει οριστικά τις συμμαχικές δυνάμεις στον Ειρηνικό. Η αμερικανική αντικατασκοπία εκτιμά πως αυτό θα γίνει στη νήσο του Μίντγουεϊ, αλλά ο ναύαρχος Νίμιτς είναι επιφυλακτικός μετά την παταγώδη αποτυχία της στο Περλ Χάρμπορ.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ BELLE EPOQUE (La Belle Époque)

Κομεντί 2019, Έγχρωμη, Διάρκεια 115′
Παραγωγή: Γαλλική, Σκηνοθεσία: Νικολά Μπεντός
Πρωταγωνιστούν: Ντανιέλ Οτέιγ, Γκιγιόμ Κανέ, Ντοριά Τιλιέ, Φανί Αρντάν

Η ήσυχη ζωή του 60άρη Βικτόρ ανατρέπεται τη μέρα που ο νεαρός Αντουάν τού προσφέρει μια μοναδική, πρωτοποριακή μορφή ψυχαγωγίας. Χάρη σε έναν μοναδικό συνδυασμό θεατρικών τεχνασμάτων και ιστορικής αναπαράστασης, η εταιρεία του Αντουάν χαρίζει την ευκαιρία στους πελάτες της να επιστρέψουν σε όποια χρονική περίοδο επιλέξουν. Ο Βίκτορ αποφασίζει να ταξιδέψει στη Λυόν του 1974 και να ξαναζήσει την πιο αξέχαστη εβδομάδα της ζωής του: όταν συνάντησε τον μεγάλο έρωτα της ζωής του 40 χρόνια πριν… Μπορεί, όμως, να νιώσει όπως τότε;

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

ΜΑΥΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ (Black Christmas)

Τρόμου 2019, Έγχρωμη, Διάρκεια 92′
Παραγωγή: Aμερικανική, Σκηνοθεσία: Σοφία Τακάλ
Πρωταγωνιστούν: Ίμογκεν Πουτς, Κάρι Έλγουις, Αλεΐζ Σάνον

Το κολλέγιο Χόθορν κλείνει για τις διακοπές. Αλλά καθώς η Ρίλεϊ Στόουν και οι κολλητές της από την αδελφότητα – η αθλήτρια Μάρτι, η επαναστάτρια Κρις και η αχόρταγη Τζέσι ετοιμάζονται να διασκεδάσουν μέχρι τελικής πτώσεως, ένας μασκοφόρος αρχίζει να δολοφονεί τα κορίτσια ένα ένα. Καθώς αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων, η Ρίλεϊ και η ομάδα της αρχίζουν να έχουν δεύτερες σκέψεις για το αν μπορούν να εμπιστεύονται τους άντρες, όπως για παράδειγμα το αγόρι της Μάρτι, τον νέο έρωτα της Ρίλεϊ, Λάντον, ή ακόμα και τον αξιότιμο καθηγητή Γκέλσον. Όποια και αν τελικά είναι η ταυτότητα του δολοφόνου, αυτό που θα ανακαλύψει είναι ότι τα κορίτσια της γενιάς του δεν θα επιτρέψουν να γίνουν θύματα κανενός.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

ΤΣΑΡΛΙ

Κωμωδία 2019, Έγχρωμη, Διάρκεια 90′
Παραγωγή: Eλληνική, Σκηνοθεσία: Θανάσης Τσαλταμπάσης
Πρωταγωνιστούν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Γιώργος Κοψιδάς, Στέλιος Ιακωβίδης, Αγοραστή Αρβανίτη

Ο Τσάρλι ξεπηδά από το παρελθόν και προσγειώνεται στο σύγχρονο παρόν. Ένας ρομαντικός περιπλανώμενος ονειροπόλος, μια ύπαρξη ευαίσθητη και τρυφερή που βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση. Ένα μεσημέρι, καθισμένος στο παγκάκι ενός πάρκου, ξεφυλλίζει μια εφημερίδα στην οποία υπάρχει ένα μήνυμα αποκλειστικά για αυτόν. Εάν περάσει πέντε δοκιμασίες με επιτυχία, τότε ένας πολύ μεγάλος θησαυρός θα γίνει δικός του. Χωρίς να χάσει χρόνο, αποδέχεται την πρόκληση και από αυτό το σημείο ξεκινάνε οι περιπέτειες του.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

ΖΙΖΟΤΕΚ

Δραματική 2019, Έγχρωμη, Διάρκεια 92′
Παραγωγή: Eλληνική, Σκηνοθεσία: Βαρδής Μαρινάκης
Πρωταγωνιστούν: Πηνελόπη Τσιλίκα, Νίκος Γεωργάκης, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Αύγουστος Λάμπρου – Νεγρεπόντης

Κατά τη διάρκεια ενός επαρχιακού πανηγυριού μια μητέρα εγκαταλείπει τον εννιάχρονο γιο της, ο οποίος περιπλανιέται στο δάσος. Καταφεύγει στην καλύβα ενός μοναχικού άντρα, με τον οποίο αναπτύσσει μια ιδιαίτερη, στενή σχέση.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

MARIANNE & LEONARD: ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ (Marianne & Leonard: Words of Love)

Ντοκιμαντέρ 2019, Έγχρωμη, Διάρκεια 102′
Παραγωγή: Aμερικανική ταινία, Σκηνοθεσία: Νικ Μπρούμφιλντ

Το καλοκαίρι του 1960, στην Ύδρα, ο Λέοναρντ Κοέν θα γνωρίσει τη Μαριάν Ίχλεν, τη γυναίκα που θα τού χαρίσει την έμπνευση για μερικά από τα διασημότερα τραγούδια του, όπως τα «So Long, Marianne» και «Hey, That’s No Way to Say Goodbye». Στο ντοκιμαντέρ του ο Νικ Μπρούμφιλντ, ανατρέχει στη σχέση που τους σημάδεψε, στις φωτεινότερες και πιο σκοτεινές στιγμές της, αλλά και τις επιπτώσεις που έφερε σε αυτή η καταξίωση του Κοέν.

Δείτε το τρέιλερ:

Τζωρτζίνα Μαργαρίτη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα