back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι μπάρες ξηρών καρπών της Αθήνας με κοινωνική γεύση

Διαβάστε επίσης

Οι καλύτερες μπάρες ξηρών καρπών της Αθήνας έχουν κοινωνική γεύση. Παρασκευάζονται, συσκευάζονται και πωλούνται από νέους με αναπηρία. Τα παιδιά ίδρυσαν την «3S School Synergy Snacks» ως Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» και κατάφεραν να την κάνουν αληθινή επιχείρηση.

Η Κοιν.Σ.Επ ένταξης και αποδοχής

Η School Synergy Snacks είναι Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης Ατόμων με Νοητικές Αναπηρίες και στόχο την  επαγγελματική τους αποκατάσταση, την ισότιμη ένταξη στο κοινωνικό γίγνεσθαι και την μεγαλύτερη δυνατή αυτονόμηση τους.

Η ΚοινΣΕπ School Synergy Snacks ιδρύθηκε ως συνέχεια της ομώνυμης μαθητικής εικονικής επιχείρησης, η οποία δημιουργήθηκε με τη συνεργασία των μαθητών των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Αγίου Δημητρίου και του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) Νέας Ιωνίας.

Νικάνε τις προκαταλήψεις, συν-εργαζόνται, παράγουν, δημιουργούν

«Είμαστε στον πρώτο χρόνο λειτουργίας και αναπτυσσόμαστε αργά αλλά σταθερά», θα πει στον Αθήνα 9.84, ο εκπαιδευτικός  Δημήτρης Γκούβης, από τα ιδρυτικά μέλη της επιχείρησης.
«Αυτή τη στιγμή απασχολούνται 4 νέοι στην επιχείρηση. Ο στόχος μας είναι σταδιακά να αυξήσουμε τον αριθμό αυτό».

Το όραμα και οι δυσκολίες

«Στο ξεκίνημα μας συναντήσαμε δυσκολίες με το μεγάλο κομμάτι γραφειοκρατίας, που υπάρχει στην δημιουργία τέτοιων επιχειρήσεων. Επίσης συναντήσαμε δυσκολίες λόγω των στερεότυπων και των προκαταλήψεων που κυριαρχούν όσον αφορά στα άτομα με αναπηρίες και το επιχειρείν» επισημαίνει ο κ. Γκούβης.  «Είναι ήδη πολύ χαμηλό το ποσοστό απασχόλησης των ατόμων με αναπηρία πόσο μάλλον η συμμετοχή τους σε επιχειρήσεις. Η χρηματοδότηση είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην επιχείρηση. Σιγά σιγά προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τους απαραίτητους πόρους. Η επιμονή, ωστόσο των μελών και των γονέων των παιδιών, που πρέπει να τονίσω ότι συμμετέχουν πολύ ενεργά σε αυτήν την προσπάθεια, βοήθησε στο να δούμε το όραμα μας να γίνεται πραγματικότητα. Αυτό που κυρίως, όμως, ζητάμε από την πολιτεία είναι η διευκόλυνση στις διαδικασίες της επιχειρηματικότητας όταν πρόκειται για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. 

Τα προϊόντα

«Το πρώτο μας προϊόν ήταν μία ενεργειακή μπάρα ξηρών καρπών, από αμύγδαλα, φιστίκια, ξηρά σύκα, ελιές, σουσάμι και μέλι με πρωτότυπη συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη, ο οποίος μας έχει στηρίξει σε όλα τα βήματα. Τώρα παράγουμε άλλες 2 μπάρες διαφορετικών γεύσεων, μία με μαύρη σοκολάτα και φράουλα και μία με μήλο και κανέλα. Σχεδιάζουμε, φυσικά, στο μέλλον να εμπλουτίσουμε την γκάμα των προϊόντων μας» καταλήγει ο κ. Γκούβης.

Τα Αθηναϊκά στέκια που θα βρείτε τις μπάρες

Παντοκαφενές – Πικροδάφνης 42, Π.Φάληρο

Κυλικείο του Ωδείου Αθηνών,

Καφέ-Πορτοκαλί -Συγγρού 50 (Συγγρού Φιξ),

Μίνι Μάρκετ Ιατρίδης – Τραπεζούντος 40 Ελληνικό,

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ALAMEIN OUTDOORS (με είδη κατασκήνωσης) Δραγατσανίου 6

ROCK FOOD CAFE Μουσών 2 Άγιος Δημήτριος.

Στην επαρχία τα πρώτα σημεία πώλησης της μπάρας είναι τρία στη Λέσβο, ένα στην Καλαμάτα και ένα στο Βόλο.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα