back to top
24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Βαθμολογία UEFA: “Πόντοι” από την νίκη του Ολυμπιακού-Εκτός Ευρώπης Σερβία και Κροατία

Διαβάστε επίσης

Η πρόκριση του Ολυμπιακού επί του Ερυθρού Αστέρα ήταν πολύτιμη για την Ελλάδα αναφορικά με τη βαθμολογία της UEFA καθώς μειώθηκε η διαφορά από την Κύπρο ενώ έμειναν εκτός συνέχειας της διοργάνωσης τόσο οι Σέρβοι όσο και οι Κροάτες.

Ο Ολυμπιακός με την πρόκριση του στους 32 του Europa League έδωσε 400 πόντους στη βαθμολογία της UEFA για την Ελλάδα και πέταξε τους Σέρβους εκτός διοργάνωσης. Η χώρα μας παραμένει στην 17η θέση αλλά μείωσε τη διαφορά από την Σκωτία και την Κύπρο και η πορεία των ερυθρόλευκων από εδώ και πέρα στο Europa League σε σχέση με τις δύο χώρες που βρίσκονται μπροστά της, θα ξεκαθαρίσει την τελική βαθμολογία.

Το σημαντικό είναι πως εκτός από την Σερβία, δεν συνεχίζει ούτε η Κροατία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι το οποίο σημαίνει πως η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να πέσει κάτω από τη 17η θέση, αλλά μπορεί να ελπίζει για ψηλότερα.
Τα εισιτήρια για την Ευρώπη

Η 13η και 14η θέση δίνουν δύο εισιτήρια για το Champions League (δεύτερο και τρίτο προκριματικό), ένα στο Europa League (τρίτο προκριματικό) και δύο στο Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).

Η 15η θέση δίνει για την ίδια σεζόν (2020/21) δύο εισιτήρια για το Champions League (δεύτερο και τρίτο προκριματικό), ένα για το Europa (τρίτο προκριματικό) και δύο εισιτήρια για το Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).

Οι δύο που ακολουθούν (16η και 17η) δίνουν μόνο ένα εισιτήριο για το Champions League (δεύτερο προκριματικό), κανένα για το Europa League και τρία για το Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).

Αν η Ελλάδα πέσει ακόμα πιο κάτω, (17η και 18η), θα πάρει και πάλι ένα εισιτήριο για το Champions League (πρώτο προκριματικό), κανένα για το Europa League και τρία για το Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).

Η βαθμολογία της UEFA

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα