back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ένταση στη Βουλή για την τροπολογία σύστασης θέσης Εθνικού Συντονιστή για τη διαχείριση του μεταναστευτικού- προσφυγικού

Διαβάστε επίσης

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκάλεσε στη Βουλή, η τροπολογία που προβλέπει τη σύσταση θέσης Εθνικού Συντονιστή για τη διαχείριση του μεταναστευτικού- προσφυγικού,αλλά και τη δημιουργία ενιαίου φορέα επιτήρησης συνόρων.

Την απόσυρση της τροπολογίας ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω των Δημήτρη Τζανακόπουλου, Δημήτρη Βίτσα και Νίκου Βούτση , κάνοντας λόγο για ένοπλο σώμα που οδηγεί στην στρατιωτικοποίηση του κράτους , πράγμα που είναι πολύ επικίνδυνο για τη δημοκρατία. Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ , στην οποία μεταξύ άλλων ,αναφέρει ότι «μετά την απόπειρα δημιουργίας αστυνομικού κράτους , η κυβέρνηση επιχειρεί και τη στρατιωτικοποίηση του κράτους στο όνομα του προσφυγικού».

Επίσης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ,σημειώνουν ότι «με την επιχειρούμενη οριζόντια διείσδυση στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις υποσκάπτεται η υπάρχουσα οργάνωση και λειτουργία τους».

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, τόνισε ότι εκτίμησή μας είναι ότι με την τροπολογία μπαίνει τάξη και δεν στρατικοποιείται τίποτα. Σε ότι αφορά το πρόσωπο που θα αναλάβει καθήκοντα Εθνικού Συντονιστή ,αυτό είπε θα το αποφασίσει ο πρωθυπουργός.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα