back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δωρεάν δράσεις για ηλικιωμένους στο νέο Μουσείο Γουλανδρή

Διαβάστε επίσης

Παιχνίδι για μεγάλους στο Μουσείο

Με μεγάλη ανταπόκριση πραγματοποιείται η δράση για ηλικιωμένους αλλά και για ανθρώπους με αρχικές ενδείξεις άνοιας, κάθε Παρασκευή, στις 11.00 το πρωί, στο νέο Μουσείο του Ιδρύματος Β&E Γουλανδρή.

Στόχος η εξοικείωσή τους, με τον κόσμο της μοντέρνας τέχνης, η καλλιέργεια της φαντασίας, η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και η ενθάρρυνση για κοινωνικοποίηση και ομαδικότητα.

Οι δραστηριότητες γίνονται με βιωματικό τρόπο, θυμίζουν παιχνίδι και είναι δωρεάν

«Ουσιαστικά η δράση ενθαρρύνει ανθρώπους άνω των 60 ετών να δουν με ένα τρόπο βιωματικό, μέσα από τις προσωπικές τους αναμνήσεις και βιώματα, την μοντέρνα τέχνη. Ως κάτι, δηλαδή, εντελώς προσωπικό και όχι ως κάτι, που απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις για να σε αγγίξει», εξηγεί στον Αθήνα 9.84, ο Νότης Παρασκευόπουλος από την «ομάδα θεάτρου seveneleven», που έχουν σχεδιάσει και υλοποιούν τη δράση.

Μεγάλη ανταπόκριση

«Η ζήτηση είναι μεγάλη και για την επόμενη Παρασκευή οι συμμετοχές έχουν καλυφθεί. Τα όσα ακούμε από τους συμμετέχοντες είναι  καταπληκτικά, οι απόψεις τους, το πως διεγείρονται οι αισθήσεις, τα βιώματα τους. Η δράση πραγματοποιείται στον 1ο όροφο του Μουσείου και ήδη μας ζητούν να την διευρύνουμε με επισκέψεις και στους άλλους ορόφους. Είναι πολύ σημαντικό να σημειώσουμε ότι είναι η μοναδική δράση που εντάσσει και συμπεριλαμβάνει ανθρώπους με ήπια διαταραχή γνωστικών λειτουργιών, δηλαδή, με αρχικές ενδείξεις άνοιας».

«Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι με άνοια δεν είναι απόντες, είναι παρόντες», επισημαίνει ο κ. Παρασκευόπουλος», και μπορούν όσο τους επιτρέπει η φυσική τους κατάσταση αλλά και όσο μπορούν οι συγγενείς τους να τους φέρνουν να συμμετάσχουν σε τέτοιες δράσεις. Οι δραστηριότητες είναι ειδικά σχεδιασμένες μέσα από την προσωπική μας εμπειρία και την δουλειά μας τόσα χρόνια ακριβώς για αυτούς. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν όλοι ότι και η τρίτη ηλικία και οι άνθρωποι με άνοια συμπεριλαμβάνονται στην κοινωνία και στην καθημερινότητα». 

Ομάδα θεάτρου seveneleven

Να υπενθυμίσουμε ότι «ομάδα θεάτρου seveneleven» δημιουργήθηκε από τους δυο ηθοποιούς, την Κωνσταντίνα Μαλτέζου και τον Νότη Παρασκευόπουλο, οι οποίοι επί 6 χρόνια χαρίζουν χαμόγελα και συναισθήματα σε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, εφαρμόζοντας ένα πρότυπο πρόγραμμα ψυχαγωγίας ηλικιωμένων το «Θάλλω», στα γηροκομεία της χώρας.

Το πρόγραμμα «Θάλλω»  υλοποιείται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Info

Για άτομα 60+ και για άτομα με ή χωρίς ήπια διαταραχή γνωστικών λειτουργιών.
Κάθε Παρασκευή στις 11:00
Διάρκεια δράσης 60 λεπτά.

Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή, τηλεφωνικά στο 210 72 52 895 ή στην υποδοχή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

Κατά την ημέρα της εκδήλωσης, δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται με σειρά προτεραιότητας μόνο στην υποδοχή του Μουσείου, με την επιφύλαξη της σχετικής διαθεσιμότητας.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα