back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ν. Δένδιας: Δεν θα μας παρασύρει η Τουρκία στο επίπεδο του Βαλκάνιου καβγατζή

Διαβάστε επίσης

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία ότι η Ελλάδα απέναντι στην πολιτική των κανονιοφόρων, προτάσσει την πολιτική της διεθνούς νομιμότητας έστειλε από τη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Όπως τόνισε ο υπουργός, «η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκή χώρα και δεν θα μας παρασύρει η Τουρκία στο επίπεδο του Βαλκάνιου καβγατζή».

Πάντως, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να διατηρεί δίαυλο επικοινωνίας με την Τουρκία και δεν θα σταματήσει να ελπίζει, έστω και με μειούμενες πιθανότητες πια, ότι η γειτονική χώρα θα επιδιώξει προσέγγιση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Απευθυνόμενος προς το εσωτερικό μέτωπο, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε την ανάγκη «να κινούμαστε με πνεύμα εθνικής ομοψυχίας», καθώς -όπως παρατήρησε- η ομόνοια είναι ο απαραίτητος παράγων εθνικής επιβίωσης.

Απαντώντας στην κριτική του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού, ότι η κυβέρνηση αποφεύγει να θέσει θέμα ευρωπαϊκών κυρώσεων προς την Τουρκία, ο κ. Δένδιας τόνισε, ότι «η Ελλάδα δεν έχει ταχθεί κατά τις επιβολής κυρώσεων αλλά η χρονική διάταξη των αντιδράσεων μας είναι θέμα τακτικής και δεν πρέπει να την κοινοποιούμε στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα