back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διάψευση από τον Μάκη Βορίδη για επιβολή τελών κυκλοφορίας στα τρακτέρ

Διαβάστε επίσης

«Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβολής τελών κυκλοφορίας στους γεωργικούς ελκυστήρες», δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων που αναφέρονται σε σχετική έκθεση του ΙΟΒΕ.

Για να επισημάνει ο υπουργός: «Τυχόν επιβολή ενός τέτοιου μέτρου θα συνιστούσε εμπόδιο για την αναπτυξιακή πορεία που έχουμε χαράξει την ίδια ώρα που με την απεμπλοκή των Σχεδίων Βελτίωσης συνολικού προϋπολογισμού 600 εκατομμυρίων ευρώ, που θα κατευθυνθούν στην αναβάθμιση των γεωργικών μηχανημάτων, παρέχεται ένα ισχυρό κίνητρο στους αγρότες να επενδύσουν στον εκσυγχρονισμό της παραγωγής τους».

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε στην συγκρότηση του Ταμείου Αγροτικών Εγγυήσεων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Από το Ταμείο θα μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι αγρότες να αντλήσουν χαμηλότοκα δάνεια, μακράς αποπληρωμής για να χρηματοδοτήσουν την εκμηχάνιση της καλλιέργειάς τους».

Για να καταλήξει ο κ. Βορίδης: «Θα ήταν παράλογο από τη μία το υπουργείο να δημιουργεί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν τη μετάβαση του Έλληνα αγρότη στη νέα εποχή και από την άλλη να τίθενται τέτοιου είδους προσκόμματα».

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα