back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Συνεχίζει την προκλητική ρητορική ο Ερντογάν

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζει την προκλητική ρητορική ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπολύοντας εκ νέου απειλές προς πάσα κατεύθυνση. Δηλώνει αποφασισμένος «να προστατεύσει τα δικαιώματα της Λιβύης και της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο», αλλά και να παράσχει οποιαδήποτε στρατιωτική βοήθεια στην νόμιμη – όπως την χαρακτηρίζει- κυβέρνηση της Λιβύης.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, αναφερόμενος στην τουρκο-λιβυκή συμφωνία είπε ότι  στην πραγματικότητα είναι η αντιστροφή της συνθήκης των Σεβρών, ενώ απείλησε εκ νέου με γεωτρήσεις μεταξύ Κρήτης και Καστελόριζου. «Με τη βοήθεια του Θεού και πολύ σύντομα», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος δείχνοντας την περιοχή νότια του Καστελόριζου και ανατολικά της Κρήτης «θα ξεκινήσουμε και σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στην ίδια συνέντευξη ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να χορηγήσει στην Τρίπολη οποιαδήποτε στρατιωτική βοήθεια έχει ανάγκη, μετά την υπογραφή στρατιωτικής συμφωνίας ανάμεσα στην Αγκυρα και την κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης.

Στα Κατεχόμενα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τα τουρκικά drones

Με τρεις νταλίκες και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τα τουρκικά drones μεταφέρθηκαν την Κυριακή από το λιμάνι της Αμμοχώστου στο λεγόμενο αεροδρόμιο του Λευκονοίκου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κύπρου, την άφιξή των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στα Κατεχόμενα μεταδίδουν τουρκοκυπριακά μέσα. Η άφιξη τους στο Λευκόνοικο έλαβε χώρα γύρω στις 01:30 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Κεκλεισμένων των θυρών και εκτός επίσημου προγράμματος ο Ερντογάν συναντήθηκε χθες στην Κωνσταντινούπολη με τον επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης, Φάγεζ αλ-Σάρατζ. Εν τω μεταξύ, ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αλ Σίσι προειδοποιεί ότι δεν θα μείνει αμέτοχος, σε περίπτωση που στρατεύματα άλλης χώρας επέμβουν στην Λιβύη.

Κλειστή από χθες η πρεσβεία της Λιβύης στην Aίγυπτο για λόγους ασφαλείας.

Οι εξελίξεις στη Μεσόγειο και την Κύπρο, επί τάπητος στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στη Γενεύη.

Μητσοτάκης: «Δεν φοβάμαι θερμό επεισόδιο με την Τουρκία»

«Δεν φοβάμαι θερμό επεισόδιο με την Τουρκία», δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα Bild ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμώντας ότι η γείτονα θα απομονώνεται όλο και περισσότερο. «Καταστήσαμε σαφές ότι θέλουμε να συνομιλήσουμε, αλλά δεν θα δεχθούμε καμία παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας», διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα, αν απαιτηθεί, θα υπερασπιστεί τον εθνικό της χώρο», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Δένδιας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα