back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης για στάση εργασίας στο Μετρό: Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφοριακό κομφούζιο προκάλεσε στους δρόμους της Αθήνας η στάση εργασίας των εργαζομένων στο Μετρό την Τρίτη.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στο Μετρό αποφάσισαν χθες, Δευτέρα, να προχωρήσουν σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 05:00 τα ξημερώματα μέχρι τις 10:00 σήμερα το πρωί λόγω αλλαγής πόστου συναδέλφων τους.

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται, επειδή απλώς ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους. ‘Αμεσα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας. Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία των Αθηναίων», σχολίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη σημερινή στάση εργασίας στο Μετρό στο twitter.

Κεφαλογιάννης: Ακατανόητη και ασύμμετρη η αντίδραση των εργαζομένων

Ακατανόητη και ασύμμετρη χαρακτήρισε μέσω του Αθήνα 9.84 την αντίδραση των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ ο υφυπουργός υποδομών και μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης. Απηύθυνε δημόσια έκκληση προς όλους, να σκεφτούν το καλό της εταιρείας και εκείνο της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού. «Να μην προχωρούμε σε κινήσεις που εξυπηρετούν μία συνδικαλιστική γυμναστική», τόνισε.

Η αιφνιδιαστική απόφαση των εργαζομένων έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους της Αθήνας.

Καραμανλής: «Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί εκβιασμούς»

«Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί 21 άτομα, που βρίσκονταν σε διοικητικές θέσεις και υπάρχει ανάγκη να επανατοποθετηθούν σε λειτουργικές, να κρατάνε σε ομηρία 1,5 εκατ. πολίτες», ξεκαθάρισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μιλώντας νωρίτερα στον Σκαϊ.

«Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί “νταβατζηλίκια” και εκβιασμούς. Δεν γίνεται να μας ειδοποιούν χθες στις 6 το απόγευμα ότι θα κάνουν στάση εργασίας όταν η κυβέρνηση έχει δείξει ευαισθησία στα μισθολογικά τους και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τους κρατούσε σε ομηρία», σημείωσ και τόνισε ότι έχει δοθεί εντολή στη γενική διεύθυνση λειτουργίας να επανατοποθετηθούν σε θέσεις εκδοτών 21 άτομα.

ΚΙΝΑΛ: Λανθασμένη η απεργιακή κινητοποίηση του συνδικάτου του Μετρό

«Λανθασμένη» χαρακτήρισε την απεργιακή κινητοποίηση του συνδικάτου του Μετρό, το Κίνημα Αλλαγής με ανακοίνωσή του.

«Η λανθασμένη απεργιακή κινητοποίηση του συνδικάτου του Μετρό, οδήγησε σε μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών στο Λεκανοπέδιο», τονίζει με ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής. Ειδικότερα, ο Τομέας Μεταφορών και Επικοινωνιών του ΚΙΝΑΛ αναφέρει: «Δεν συμφωνούμε με αυτή την πρακτική, που οδηγεί σε διάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος με την κοινωνία. Πρακτική που δυστυχώς εκμεταλλεύεται ο κ. Μητσοτάκης για να γενικεύσει τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και τις νομοθετικές παρεμβάσεις, εις βάρος του συνόλου των συνδικάτων και των εργαζομένων».

Η ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ

Η απόφαση για την αιφνιδιαστική στάση εργασίας από το Σωματείο ήταν ομόφωνη. Συγκεκριμένα, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) με απόφασή του εξήγγειλε «την προειδοποιητική στάση εργασίας»,  καταγγέλλοντας τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ για μετακινήσεις εργαζομένων από τις οργανικές τους θέσεις σε άλλες υπηρεσίες.

«Την ώρα που οι κενές οργανικές θέσεις στη ΣΤΑ.ΣΥ πλησιάζουν τις 700 και δεν έχει οριστεί ο ακριβής αριθμός τους ανά Διεύθυνση, Τομέα, Ειδικότητα, η διοίκηση της εταιρίας με άκρως ενοχικό τρόπο αποφασίζει και διατάζει Παρασκευή βράδυ να μετακινήσει μονομερώς με τον πλέον βίαιο και αυταρχικό τρόπο συναδέλφους από τις οργανικές τους θέσεις δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται πως επιλύει» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΣΕΛΜΑ.

Και προσθέτει: «Τη στιγμή που οι πραγματικές ανάγκες στελέχωσης ειδικοτήτων όπως, τεχνίτες, οδηγοί, σταθμάρχες, έλεγχος κομίστρου έχουν χτυπήσει “κόκκινο”, οι διοικούντες με μια ακατανόητη χωρίς κανέναν σχεδιασμό και έξω από κάθε λογική κίνηση, προχωρούν μονομερώς στη “ρύθμιση” της ζωής των εργαζομένων. Είναι οι ίδιοι που σε αγαστή συνεργασία με τον ΟΑΣΑ έχουν αφήσει τους συναδέλφους εκδότες εισιτηρίων να εργάζονται κάτω από αντίξοες και απάνθρωπες συνθήκες εξαιτίας της αποτυχίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου».

Τέλος, το Σωματείο Εργαζομένων απαιτεί άμεσα, προσλήψεις τακτικού προσωπικού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων και «ανάκληση των μονομερών βίαιων μετακινήσεων», τονίζοντας πως «κανένας συνάδελφος δεν θα μετακινηθεί μέχρι να ενημερωθεί από το σωματείο».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα