back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η μαγεία των Χριστουγέννων με το Magic Diabetes Bus

Διαβάστε επίσης

Το Magic Diabetes Bus πραγματοποιεί δράσεις σε δήμους της Αθήνας και σήμερα βρέθηκε στην πλατεία Νέας Σμύρνης από τις 10:30 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, ενώ το απόγευμα στο διάστημα 5-8 θα ξαναβρεθεί στο ίδιο σημείο.

 

Πρόκειται για δράσεις που ως στόχο έχουν τη σωστή ενημέρωση του κόσμου για το σακχαρώδη διαβήτη, την ίδια στιγμή που διεξάγεται δωρεάν εξέταση γλυκόζης από ιατρικό προσωπικό της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Με οδηγό το Διαβήτη».

Διανέμεται παράλληλα ενημερωτικό υλικό από το προσωπικό του Magic Diabetes Bus, και σε ορισμένα σημεία που επισκέπτεται, όπως προχθές στο Σύνταγμα, λαμβάνουν χώρα εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά και εφήβους σε σχέση με το Σακχαρώδη Διαβήτη.

Το θετικό είναι ότι ο κόσμος δείχνει να ανταποκρίνεται στις δράσεις του… Μαγικού Λεωφορείου, καθώς σχηματίζονται μεγάλες ουρές από άτομα όλων των ηλικιών που περιμένουν να ενημερωθούν.

Άλλοι, μάλιστα, στέκονται στην ουρά απλώς για να δουν τι είναι αυτό το λεωφορείο που είναι στολισμένο και παίζει χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Υπάρχει, βέβαια, και ο φόβος ορισμένων στην ιδέα της εξέτασης για το διαβήτη -περιλαμβάνει μια μικρή ένεση σε δάχτυλο του χεριού- ωστόσο φαίνεται πως η δράση πετυχαίνει το σκοπό της.

Παρούσα στη δράση του Magic Diabetes Bus ήταν και η Πρόεδρος της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, Αναστασία Καφούση, η οποία δήλωσε στον «Αθήνα 9.84» πως «ο σκοπός μας είναι να ενημερώσουμε τον κόσμο για τον σακχαρώδη διαβήτη και τον εμβολιασμό. Είναι μια δράση που έχει λίγο και από τη μαγεία των Χριστουγέννων και αυτό κάνει τον κόσμο να έρθει κοντά και να ενημερωθεί γι’ αυτό που λέγεται διαβήτης».

Πρόσθεσε ότι «όσο περνάει η ώρα ο κόσμος αυξάνεται. Στο Σύνταγμα την Κυριακή δεν… προλαβαίναμε να εξυπηρετήσουμε τόσο πολύ κόσμο, και γενικά, οι Δήμοι και οι άνθρωποι έχουν αγκαλιάσει τις δράσεις μας».

Όσον αφορά στα επόμενα σημεία που θα επισκεφτεί το Magic Diabetes Bus, στις 18 Δεκεμβρίου θα βρεθεί στην Πλατεία Δαβάκη του Δήμου Καλλιθέας, στις 19 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Φλοίσβου, και στις 20 Δεκεμβρίου στο Περιστέρι, στην Πλατεία Δημαρχείου.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα