back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κόντρα Σκυλακάκη-Τσακαλώτου για τη μεσαία τάξη

Διαβάστε επίσης

Με συγκρούσεις επί της οικονομικής πολιτικής για τις ευθύνες που οδήγησαν στην ακραία δημοσιονομική κρίση, συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού.

«Από επαναστάτεςχωρίς αιτία γίνατε φορομπήχτες χωρίς αιτία» είπε ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότιμε την φορολογική της πολιτική ευνοεί μόνο τα ανώτερα εισοδήματα. «Μηνσπατατάλε δάκρυα υποκριτικά για την μεσαία τάξη γιατί στην αίθουσα αυτή θαμετανιώστε για αυτά που έχετε πει», είπε ο κ Σκυλακάκης προκαλώντας την έντονηαντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου που απάντησε ότι «στο τέλος ξυρίζουν τονγαμπρό και πως οι πολιτικές της κυβέρνησης δεν θα αποφέρουν κανένα αποτέλεσμαστην μεσαία τάξη».

Εν τω μεταξύ, νέος γύρος αντιπαράθεσης, αυτή τη φορά για τις επενδύσεις, ξέσπασε στη Βουλή, μεταξύ του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη και του τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου.

«Οι καθαρές επενδύσεις φτάνουν μόνο το 3 με 4%», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Σκυλακάκη, ο οποίος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μιλάει για επενδύσεις, όταν το 2018 η χώρα μας ήταν τελευταία στην Ευρώπη και τέταρτη από το τέλος στον κόσμο. Ο αναπληρωτής υπουργός, επισήμανε ότι για την προσέλκυση επενδύσεων χρειάζονται γενναία μέτρα,όπως μαζική φορολογική απαλλαγή. «Οι επενδυτές και όχι τα επιδόματα θα μας σώσουν ως έθνος», τόνισε ο κ. Σκυλακάκης.

Με τα λόγια του Τσόμσκι ότι «το βασικό στοιχείο του Νεοφιλελευθερισμού, είναι ότι δεν είναι ούτε νέος, ούτε φιλελεύθερος», απάντησε ο κ.Τσακαλώτος, λέγοντας ότι «έχετε αποτύχει παντού και επί 30 χρόνια το σύστημά σας, μας έχει τσακίσει».

Στέλλα Παπαμιχαήλ – Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα