back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αλ.Τσίπρας: Πολιτική απάτη ο προϋπολογισμός

Διαβάστε επίσης

Για προϋπολογισμό ταξικής μονομέρειας, νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας αλλά και απάτης, έκανε λόγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Απαριθμώντας την αλυσίδα από απάτες, που -κατά την άποψή του- ,χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη , ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε μεταξύ άλλων, τη δήθεν μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη δήθεν ελάφρυνση της μεσαίας τάξης και το δήθεν δημοσιονομικό κενό που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας, χαρακτήρισε χυδαία απάτη το κυβερνητικό δόγμα περί νόμου και τάξης, λέγοντας ότι η ασφάλεια δεν εξασφαλίζεται με τις επελάσεις των ΜΑΤ του κ. Χρυσοχοΐδη, ούτε με την παράλογη, υπερβολική και ενίοτε φασιστική βία εναντίον πολιτών . «Η επίδειξη αστυνομικής βίας αποσκοπεί στην στήριξη μιας βάρβαρης πολιτικής και στην καταστολή των αντιδράσεων που αυτή προκαλεί», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Χρησιμοποιώντας αυστηρούς τόνους στην κριτική του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της αναβιώνουν κίνδυνοι διατάραξης της δημοσιονομικής ισορροπίας. «Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε τις Κασσάνδρες της καταστροφής ,όπως εσείς επί τρία χρόνια, ούτε θα στηρίξουμε την αντιπολίτευση μας στη συνειδητή απάτη, θα ασκήσουμε όμως κριτική για τους κινδύνους που βρίσκουμε μπροστά μας», τόνισε ο κ. Τσιπρας, εκφράζοντας το φόβο ότι η ώρα δεν χάνει απλά τον βηματισμό της , αλλά γυρνάει πίσω.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και στις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας, λέγοντας ότι η Ελλάδα του 2020,δεν πρέπει να ακολουθήσει την Τουρκια στον κατήφορο του 20 αιώνα που έχει επιλέξει ο πρόεδρος Ερντογάν.

Πάντως κατέστησε σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει οποιαδήποτε στοχευμένη και καθαρή προσπάθεια ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων, για να προστατεύσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα απέναντι σε κάθε απειλή. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στην αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, για τέσσερις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη χώρα μας, είπε ότι αυτή δεν μπορεί να προχωρήσει αν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, απειλούνται με τόσο ξεκάθαρο τρόπο. «Δεδομένους δεν πρέπει να μας θεωρεί κανείς», τόνισε.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα