back to top
18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Αντιπαράθεση στη Βουλή για την αστυνομική βία

Διαβάστε επίσης

Έντονη αντιπαράθεση είχαν στην Ολομέλεια της Βουλής ο Μάκης Βορίδης με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για ζητήματα αστυνομικής αυθαιρεσίας, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να σημειώνει ότι ο ελληνικός λαός εξέλεξε τη ΝΔ για να εφαρμόσει το νόμο και την τάξη.

« Ο ελληνικός λαός σας έδωσε όντως εντολές ως προς τα δικαιωματικά, αλλά δεν σας έδωσε την άδεια να αφαιρείτε το άσυλο από το σπίτι ενός ανθρώπου, να μπαίνει η αστυνομία χωρίς ένταλμα και να ξεβρακώνει κοριτσάκια στο δρόμο» απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας ότι ο αυταρχισμός χρειάζεται μια απάντηση.

«Η είσοδος στο κτήριο που αναφέρεστε έγινε κατόπιν παρουσίας εισαγγελέα» ανταπάντησε ο κ Βορίδης, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είναι αθώα όσα λέει, γιατί είναι ψυχικά ταυτισμένος με τον συγκεκριμένο χώρο και τις έκνομες ενέργειες, για αυτό αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει αλληλεγγύη. «Αν υπάρχει υπέρβαση βίας από συγκεκριμένο αστυνομικό είναι ελεγχόμενη» είπε ο υπουργός.

Σχόλιο για την σημερινή επέμβαση της αστυνομίας στο Κουκάκι έκανε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης σημειώνοντας ότι οι σημερινές εικόνες θύμισαν εικόνες Βαγδάτης και όχι Αθήνας και ότι η κυβέρνηση έχει ψυχικό δεσμό με την βια και την καταστολή.

“ Τη βία που καταγγέλετε την χρησιμοποιήσατε εσείς όταν χτυπούσατε αλύπητα διαδηλωτές που διαδήλωναν για τη συμφωνία των Πρεσπών» σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Με παρόν το προσφυγικό ζήτημα δεν είναι δυνατόν να ασκείται πολιτικές φαρ ουεστ» σχολίασε ο Νίκος Βούτης, καταγγέλλοντας την εικόνα πολίτη πολυκατοικίας με κουκούλα που τον έδειραν και μπήκαν στο σπίτι του χωρίς άδεια εισαγγελέα, επειδή δεν διευκόλυνε την αστυνομία να συλλάβει τρια άτομα που κοιμούνταν σε κατειλημμένο κτήριο.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα