back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χρ. Σταϊκούρας: Παράταση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

Διαβάστε επίσης

Παράταση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα 6 νησιά του Αιγαίου που πλήττονται από τις μεταναστευτικές ροές, προανήγγειλε απόψε από το βήμα της Βουλής,ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2020.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός αποπνέει αισιοδοξία χωρίς να υπερβαίνει τα όρια του ρεαλισμού και ενδυναμώνει τις σχέσεις μας με τους θεσμούς.

Την ίδια ώρα, ο κ. Σταϊκούρας απαρίθμησε παροχές 2,2 δισ. ευρώ που διατέθηκαν σε έξι μήνες -την ώρα που, όπως είπε, παρέλαβε δημοσιονομικό κενό.

Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, ο δημοσιονομικός χώρος που δημιουργήθηκε το δεύτερο εξάμηνο του έτους οφείλεται στη βελτίωση της εισπραξιμότητας του ΕΝΦΙΑ, την καλύτερη απόδοση του ΦΠΑ, στη συμμετοχή στη ρύθμιση των 120 δόσεων, στην προσεκτική δημοσιονομική διαχείριση αλλά και άλλες παρεμβάσεις.

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι άφησε εκτεθειμένη την οικονομία, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με την πολιτική που ασκεί κατορθώνει η Ελλάδα να ανακτήσει την αξιοπιστία της στο διεθνές περιβάλλον.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα