back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Μείωση ΕΝΦΙΑ 8% και της εισφοράς αλληλεγγύης

Διαβάστε επίσης

Πρώτη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης μέσα στο 2020, καθώς και την δεύτερη δόση της μείωσης του ΕΝΦΙΑ, κατά 8%, σε συνδυασμό όμως με τις νέες αντικειμενικές αξίες, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην αποψινή ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι η μεσαία τάξη και οι μισθωτοί «μέχρις στιγμής δεν έχουν ωφεληθεί από τις πολιτικές της κυβέρνησης στο βαθμό που θα περίμεναν» και δεσμεύθηκε ότι «αυτό αλλάζει» καθώς, «μήνα τον μήνα, θα δημιουργείται με ασφάλεια και πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι φετινός προϋπολογισμός «δεν περιέχει εκπλήξεις και πυροτεχνήματα», τόνισε ότι «ο εθνικός πλούτος το 2020 θα αυξηθεί κατά 7,3 δισεκατομμύρια, αγγίζοντας τα 197,3 δισεκατομμύρια, κάτι που μεταφράζεται σε 1.600 ευρώ περισσότερα για κάθε νοικοκυριό», ενώ υπεραμυνόμενος της συνέπειας στην κυβερνητική πολιτική, ανέφερε: «Είχα δεσμευτεί απέναντι στον ελληνικό λαό για τρεις κεντρικές προτεραιότητες. Θα μειώσω τους φόρους, θα δημιουργήσω πολλές και καλά πληρωμένες δουλειές, και θα αποκαταστήσω το αίσθημα της ασφάλειας. Και αυτό ακριβώς κάνω».

Παράλληλα έδωσε σκληρή απάντηση στην κριτική που ασκήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην επιχειρηματολογία του σχετικά με τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης. «Κατά την τριετία 2016-2018, αφαιρέθηκαν από την οικονομία 11,4 δισεκατομμύρια, πέραν των δεσμεύσεων που είχαν συμφωνηθεί με τους πιστωτές. Την ίδια ώρα, όμως, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς το Δημόσιο αυξήθηκαν κατά 18,1 δισεκατομμύρια. Ιδού, λοιπόν, με ποια λογιστική αλχημεία προέκυπταν οι δήθεν επιτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ που επικαλείται, σήμερα, η αντιπολίτευση», υποστήριξε.

Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα και στην Τουρκία τονίζοντας ότι «η Ελλάδα μένει πιστή στο Διεθνές Δίκαιο και στις ισχύουσες συμφωνίες και είμαστε πάντα υπέρ των κανόνων καλής γειτονίας και υπέρ των ανοιχτών διαύλων, της επικοινωνίας και του διαλόγου». «Σ’ αυτόν όμως δεν προσερχόμαστε ούτε πιεζόμενοι, ούτε από θέση αδυναμίας. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, υπό την απειλή παράνομων τετελεσμένων», τόνισε και πρόσθεσε: «Έχουμε δίκιο, έχουμε αυτοπεποίθηση, έχουμε ισχυρούς συμμάχους».

Υπογράμμισε επίσης ότι η θέση της χώρας είναι αταλάντευτη, “η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα αλλά δεν εκχωρεί και τίποτα και οι Ένοπλες δυνάμεις της είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες να υπερασπιστούν την εθνική κυριαρχία”

Τόνισε επίσης την σημασία που έχει η διαμόρφωση πλαισίου διακομματικής συνεννόησης και ζήτησε να κρατήσουμε το κεκτημένο μίας ενιαίας εθνικής γραμμής που έπρεπε να εκπεμφθεί χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις

Τέλος ανέφερε ότι η πόρτα του γραφείου του είναι πάντα ανοιχτή για όποια ενημέρωση για τα εθνικά ζητήματα και σημείωσε πως αν κρίνει ότι υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, θα το κάνει.

Απόστολος Χονδρόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα