back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τι χάρισε «Το μικρό Παρίσι των Αθηνών» στο Μεταξουργείο

Διαβάστε επίσης

Οι δράσεις που αλλάζουν την Αθήνα

Τα νέα street art έργα, που άφησε πίσω του το φετινό φεστιβάλ «Το μικρό Παρίσι των Αθηνών» στους δρόμους της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στο Μεταξουργείο είναι εντυπωσιακά, υψηλής αισθητικής, με κοινωνικά μηνύματα, πόλος έλξης επισκεπτών και τουριστικών δράσεων.

Παράλληλα  αξιοποίησε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τον καλλιτεχνικό εθελοντισμό και έβαλε ένα λιθαράκι στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της γειτονιάς.

 «Το μικρό Παρίσι των Αθηνών» έδωσε μια κινητικότητα στη γειτονιά την οποία την χρειαζόμαστε, είναι αλήθεια, μήπως και αλλάξουν κάποια πράγματα» λέει στον Αθήνα 9.84, ο Νίκος Καραναστάσης καλλιτεχνικός διευθυντής  πολιτιστικού χώρου στην οδό Φαβιέρου, που συμμετείχε στο φεστιβάλ. «Τα γκράφιτι, για τα οποία μιλάει όλη η Αθήνα έφεραν κόσμο που δύσκολα θα έρχονταν στη γειτονιά μας. Ήδη δρομολογούνται τουριστικές  δράσεις με άξονα αυτά τα γκράφιτι. Έχουμε πρόταση από 2 ξενοδοχεία και μια τουριστική επιχείρηση για να διοργανώσουμε βόλτες στην  πόλη με βάση τα γκράφιτι που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του φεστιβάλ.

«Το φεστιβάλ έφερε, επίσης, καλλιτέχνες, που δύσκολα θα επέλεγαν να παίξουν στα μαγαζιά της περιοχής προσθέτει ο κ. Καραναστάσης. «Σε εμένα προσωπικά μου πρόσφερε και μία νέα παρέα. Όλοι οι εθελοντές του Μικρού Παρισιού είπαμε ότι δεν θα σταματήσουμε, θα συνεχίσουμε και όλοι μαζί θα οργανώνουμε διάφορες δράσεις.  Ήδη έχουμε δημιουργήσει την θεατρική ομάδα του Αγίου Παύλου. Παράλληλα δώσαμε λίγο φως και ώθηση στους γείτονες να ασχοληθούν ξανά με την περιοχή τους, να ενωθούν και να κινητοποιηθούν. Είδαν π.χ. ομάδες νέων ανθρώπων να καθαρίζουν μόνοι τους τα σκουπίδια, να προσπαθούν χωρίς να μαλώσουν, να πουν με ευγενικό τρόπο στους χρήστες ναρκωτικών ότι η γειτονιά δεν το ανέχεται άλλο αυτό. Η περιοχή του Μεταξουργείου είναι υποβαθμισμένη και βρώμικη αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να τη μετατρέψουμε σε ένα πυρήνα Τέχνης και πολιτισμού».

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα