back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φωταγωγήθηκε το δέντρο στο Πεδίο του Άρεως

Διαβάστε επίσης

Με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, στο Πεδίο του ‘Αρεως άρχισαν και επίσημα οι εορταστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής.

Το δέντρο, μια ειδική τεχνητή κατασκευή, ύψους 13 μέτρων, άναψε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, σε γιορτινή ατμόσφαιρα και παρουσία πλήθους κόσμου. Ακολούθησε μουσική συναυλία με τη συμμετοχή του Δημήτρη Μπάση και των Stavento.

Είχαν προηγηθεί επαγγελματικά συγκροτήματα που παρουσιασαν χορούς της Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του φεστιβάλ η «Μικρή Ελλάδα» που εγκαινιάστηκε στις 13 Δεκεμβρίου.

. όπου προβάλλονται τα πιο αντιπροσωπευτικά ήθη και έθιμα κάθε τόπου, με έμφαση στα Χριστουγεννιάτικα, τα Πρωτοχρονιάτικα και αυτά των Θεοφανείων, οι τοπικοί χοροί και τραγούδια, τα τοπικά προϊόντα και η γαστρονομία κάθε περιοχής.

Για 19 μέρες ακόμα, από μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, το Πεδίον του Άρεως μετατρέπεται σε μια απέραντη γιορτινή σκηνή από την περιφέρεια Αττικής με στόχο τη μελλοντική αναβάθμιση του Πάρκου και μετατροπή του σε ένα αστικό τοπόσημο που θα κατέχει σημαντική θέση στη ζωή της πόλης.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι στόχος της Περιφέρειας είναι «να μετατραπεί το Πεδίο του ‘Αρεως σε μία υπερτοπική όαση πρασίνου και να αποτελέσει ένα τοπόσημο πολιτισμού και αθλητισμού, όπως είναι τα αντίστοιχα μητροπολιτικά πάρκα στις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανέφερε ότι τέθηκε και πάλι σε λειτουργία η παιδική χαρά του πάρκου, πιστοποιημένη και ασφαλής για τα παιδιά. Η γιορτή στο Πεδίον του Άρεως θα έχει και οικολογικό χαρακτήρα καθώς γίνεται προσπάθεια από την περιφέρεια για ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος με ανακύκλωση όλων των απορριμμάτων και τη χρήση τεχνολογίας led στον φωτισμό.

Τέλος μέσα στο χώρο θα λειτουργεί για το κοινό ένα παγοδρόμιο και ένα καρουζέλ,καθώς και πολλά χριστουγενιάτικα παιχνίδια.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα