back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κινητοποίηση κατοίκων του Μεταξουργείου

Διαβάστε επίσης

Οι πολίτες διαμαρτύρονται «για την απροκάλυπτη χρήση και εμπορία ναρκωτικών έξω από τα σπίτια τους και τα σχολεία».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αγίου Παύλου την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, στις 11.00 το πρωί προγραμματίζουν κάτοικοι της περιοχής. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Δημαρχείο Αθηνών (Λιοσίων 22) και το Α.Τ. Ομονοίας.

«Ως εδώ λοιπόν – δεν πάει άλλο»

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής του Μεταξουργείου καθώς η συνοικία τους έχει μετατραπεί σε πιάτσα χρηστών ναρκωτικών και ζητούν να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα. Οι κάτοικοι με σύνθημα «Ως εδώ λοιπόν – δεν πάει άλλο» κάνουν λόγο για εμπορία και χρήση ναρκωτικών έξω από τις εισόδους πολυκατοικιών, εισόδους σχολείων, στην πλατεία Τράιμπερ, όπου βρίσκεται και η παιδική χαρά της συνοικίας τους.

Αγανάκτηση και ανασφάλεια

«Η εκκαθάριση της πιάτσας από την πλατεία Βάθη και το Πεδίον του Άρεως είχε ως αποτέλεσμα την μετακίνηση αυτών των ανθρώπων στην περιοχή μας καθώς έγινε χωρίς κεντρικό σχεδιασμό», λένε στον Αθήνα 9.84, κάτοικοι του Αγίου Παύλου. «Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη χθες το βράδυ μπήκαν σε πολυκατοικία και αφαίρεσαν τα μπρούτζινα πόμολα». «Οι δρόμοι είναι γεμάτοι με σύριγγες που τις πατάμε και εμείς και τα παιδιά μας, κλοπές σε σπίτια και αυτοκίνητα, σε σχεδόν όλες τις πολυκατοικίες έχουν τοποθετηθεί αντιαισθητικές σιδεριές για την αποφυγή κλοπών». «Επιπλέον οι τραγικές εικόνες αυτών των άρρωστων ανθρώπων να κάνουν χρήση σε δημόσια θέα δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα παιδιά μας». «Ζητάμε να βρεθεί οριστική και όχι αποσπασματική λύση στο πρόβλημα».

Ο Εξωραϊστικός πολιτιστικός σύλλογός Αγίου Παύλου- Σταθμός Λαρίσης, που διοργανώνει την κινητοποίηση έχει στείλει  επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και το δήμαρχο Αθηναίων, στην προσπάθεια του να αναδείξει το πρόβλημα. Παράλληλα έχει επανειλημμένως πραγματοποιήσει παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα