back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τράπεζα Πειραιώς: Κανένα ζήτημα επανεξέτασης των 24 απολύσεων

Διαβάστε επίσης

Θετική, κατά την ΟΤΟΕ, χαρακτηρίστηκε το αποτέλεσμα της τριμερής συνάντησης ( υπουργείο Εργασίας – Τράπεζα Πειραιώς-ΟΤΟΕ) για το θέμα της ανάκλησης των 24 απολύσεων υπαλλήλων της Τράπεζας Πειραιώς. Η ΟΤΟΕ δια στόματος του προέδρου της Σταύρου Κούκου, υποστήριξε ότι με παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας θα προσκληθούν άμεσα (εντός 3 εβδομάδων) οι 24 απολυμένοι σε κατ´ ιδιαν συναντήσεις στο υπουργείο προκειμένου να αναζητηθούν και να συζητηθούν εναλλακτικές προτάσεις και λύσεις για επιστροφή στην εργασία τους. Οι συναντήσεις θα γίνουν παρουσία και εκπροσώπου της ΟΤΟΕ, χωρίς ωστόσο την συμμετοχή εκπροσώπου της τράπεζας.

Τράπεζα Πειραιώς: Η κάθε πλευρά εμμένει στην θέση της

Κανένα ζήτημα επανεξέτασης για τις 24 απολύσεις υπαλλήλων δεν υπάρχει από την διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς.

Κατά την έξοδο του από το υπουργείο ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ δήλωσε ότι «το υπουργείο θεωρεί πως οι 24 δεν είναι απολυμένοι, κάτι που διατυπώθηκε και στην τριμερής συνάντηση από την γενική γραμματέα κ. Στρατινάκη. Κύκλοι της τράπεζας Πειραιώς, απαντούν ωστόσο κατηγορηματικά ότι «σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα επανεξέτασης του θέματος των απολύσεων και πως κατά την διάρκεια της τριμερής συνάντησης η κάθε πλευρά εμφανίστηκε να εμμένει στις θέσεις της».

Η διαδικασία της κατ ίδιαν πρόσκλησης θα ισχύσει και για την περίπτωση των 115 υπαλλήλων, σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο της ΟΤΟΕ. Να σημειωθεί, ότι οι 115 καλούνταν μέχρι αύριο Παρασκευή να απαντήσουν σε email της τράπεζας «εάν αποδέχονται την αναγκαστική μετακίνηση τους σε κατάστημα της Περιφέρειας, με δεύτερη επιλογή την εθελουσία έξοδο». Οι 115, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΤΟΕ, έλαβαν παράταση τριών εβδομάδων να απαντήσουν στην Τράπεζα καθώς θα προηγηθεί κατ’  ίδιαν συνάντηση με την γενική γραμματέα του υπουργείου, παρουσία εκπροσώπου της ΟΤΟΕ, προκειμένου να εκφράσουν το που επιθυμούν να μετακινηθούν και να ενημερωθεί αργότερα η Τράπεζα.

Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκκος, εξερχόμενος του υπουργείου, δήλωσε ότι η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη, κάλεσε τους εκπροσώπους της Τράπεζας να ανακαλέσουν άμεσα τις απολύσεις των 24 υπαλλήλων. «Η κ. Στατινάκη διεμήνυσε στους εκπροσώπους της Τράπεζας ότι για το υπουργείο οι 24 υπάλληλοι δεν θεωρούνται απολυμένοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούκκος χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα θετική την σημερινή εξέλιξη.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα