back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΚΕΕΡΦΑ : Ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής

Διαβάστε επίσης

Σκανδαλώδη συγκάλυψη των δολοφονικών επιθέσεων των κατηγορουμένων Χρυσαυγιτών και συγχωροχάρτι για τα εγκλήματα τους χαρακτηρίζουν την εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή τους από την κατηγορία της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, αντιφασιστικοί φορείς και οργανώσεις και καλούν σε κινητοποιήσεις.

Οι κοινωνικοί φορείς (ΚΕΕΡΦΑ, Δικηγόροι πολιτικής αγωγής των Αιγυπτίων αλιεργατών στη δίκη της ΧΑ, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «Η Ενότητα», Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος, Κοινότητα Αιγυπτίων, σωματεία, συλλογικότητες,) καλούν σε αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 στις 14:00 στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.

Όπως τονίστηκε στη σχετική συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τον Φασισμό
η ενδεχόμενη υιοθέτηση της εισαγγελικής πρότασης από την έδρα θα μετατρέψει την δίκη στο μεγαλύτερο πλυντήριο των εγκλημάτων ναζιστικής οργάνωσης μετά τη δίκη των ναζί του Χίτλερ στη Νυρεμβέργη και θα βγάλει ξανά τα τάγματα εφόδου στους δρόμους .

Με αποτυπωμένο τον πόνο και την αίσθηση της αδικίας στο βλέμμα συμμετείχαν στη συνέντευξη τύπου οι γονείς δύο θυμάτων της ναζιστικής βίας: ο πατέρας του δολοφονημένου Πακιστανού Σαχζάτ Λουκμάν, Χαντίμ Χουσεΐν, και η Μαρία Κασκαρίκα, μητέρα του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, ο οποίος στις 17 Ιανουαρίου 2020 θα ξαναζήσει στο δικαστήριο την επίθεση που δέχτηκε από τον χρυσαυγίτη Χρήστο Ζέρβα έξω από τα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης στη λεωφόρο Μεσογείων.

«Είναι ένα σκάνδαλο η πρόταση της εισαγγελέως» αναφέρει στον Αθήνα 9.84 ο Πέτρος Κωνσταντίνου συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας. «Αναβιώνει τις πιο σκοτεινές στιγμές του εισαγγελικού σώματος όταν μετά το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο ή στη δίκη του Λαμπράκη ή μετά τη Χούντα λειτούργησαν ως πλυντήριο για φασίστες παρακρατικούς και χουντικούς Και για αυτό θα υπάρξει απάντηση από τη πλευρά του αντιφασιστικού κινήματος. Ξεκινάμε το Σάββατο 21/12 με την άμεση κινητοποίηση και θα πολιορκούμε το Εφετείο μέχρι την μέρα της καταδικαστικής απόφασης».

Οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης ανέφεραν στην συνέντευξη τύπου πως η πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία καθώς καθ όλη τη διάρκεια της δίκης τόσο το περιεχόμενο των ερωτήσεών της όσο και προτάσεις της, έδειχναν τις προθέσεις της. Οι δικηγόροι έκαναν λόγο για απαράδεκτη πρόταση που στην πράξη υιοθετεί όλη την υπερασπιστική γραμμή των χρυσαυγιτών και ουσιαστικά τους αθωώνει ως εγκληματική οργάνωση.

Ο Χαντίμ Χουσείν, πατέρας του Σαχζάτ Λουκμάν, ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «η Ενότητα» και ο Ναήμ Ελγαντούρ, πρόεδρος Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος και η Μαρία Κασκαρίκα, μητέρα του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, ζήτησαν να μη γίνει δεκτή η εισαγγελική πρόταση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα