back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γήπεδο ζωής με τον Γιαννάκη.

Διαβάστε επίσης

 

O Aθήνα 984 και η εκπομπή “sport city”  φιλοξένησαν τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον υπεύθυνο διαχείρισης δωρεών του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» Σπύρο Αλεξόπουλο για το «Γήπεδο Ζωής» που ετοιμάζουν για τα παιδιά της Δυτικής Αττικής

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» θα κατασκευάσει ένα υπερσύγχρονο χώρο μεγάλης έκτασης, στα δυτικά προάστια της Αττικής και συγκεκριμένα στη Νίκαια, όπου 450 παιδιά και νέοι, ηλικίας 6-18 ετών, θα απασχολούνται καθημερινά σε πλήθος δραστηριοτήτων, μετά το τέλος του σχολείου τους και μέχρι τις 21:00. Τα προγράμματα του νέου Κέντρου «Γήπεδο Ζωής» θα περιλαμβάνουν δραστηριότητες ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης και πολιτισμού, όπως αθλητική εκπαίδευση, βοήθεια στη σχολική μελέτη, προγράμματα ευεξίας, ακαδημαϊκής και επαγγελματικής προετοιμασίας, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, ποικίλα προγράμματα δεξιοτήτων, καθώς και ένα καθημερινό ζεστό γεύμα και υγιεινό σνακ.

Όπως μας είπε ο Παναγιώτης Γιαννάκης «Θα αφορά παιδιά των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, παιδιά που οι γονείς τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα απασχολούν με δραστηριότητες μετά το σχολείο. Εγώ, είχα την πολύ μεγάλη τύχη, εκεί στην άκρη της Νίκαιας, άνθρωποι που αγαπούσαν τα παιδιά που μεγάλωναν να μας δώσουν την ευκαιρία να γνωρίσουμε το μπάσκετ! Ο άνθρωπος που εκεί που έτρεχα στους δρόμους μόνος μου ή με παρέα τα παιδιά της γειτονιάς μου με είδε ψηλόλιγνο, με μάτια που είχαν πάθος για προσπάθεια και μου είπε: “εσύ γιατί δεν έρχεσαι για μπάσκετ;” Και νομίζω πως αυτό ονειρεύεται και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Ανδρέας Δρακόπουλος. Έναν άνθρωπο που νιώθω πάρα πολύ κοντά μου και όλοι οι Έλληνες πρέπει να τον νιώθουν πολύ κοντά τους, γιατί αγαπά την Ελλάδα, αγαπά τα ελληνόπουλα και θέλει σίγουρα θα δώσει την ευκαιρία σε παιδιά να κάνουν κάτι με μεγάλη επιτυχία».

Και πρόσθεσε: «Θέλουμε να αγκαλιάσουμε όλα τα παιδιά. Προφανώς δεν θα υπάρχει χώρος για όλα όσα ενδεχομένως θελήσουν να συμμετέχουν στις δράσεις μας, ωστόσο ξεκινάμε με ενθουσιασμό, όραμα και στόχους. Πάμε να βοηθήσουμε εκείνα τα παιδιά που λόγω της εργασίας των γονιών τους, ή της οικονομικής τους κατάστασης δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πράγματα στον ελεύθερο χρόνο τους. Από το να έχουν μια μικρή βοήθεια στο διάβασμα της επόμενης μέρας, μέχρι να παίζουν μπάσκετ. Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα κέντρο πρότυπο, που στους τρεις βασικούς άξονες, παιδεία, αθλητισμός και πολιτισμός θα δίνει ευκαιρίες σε όλους τους νέους να νιώσουν ισότιμα μέλη μιας μεγάλης παρέας”.

Ο Σπύρος Αλεξόπουλος πρόσθεσε: «Συναντήσαμε τον Παναγιώτη Γιαννάκη σε μια εκδήλωση μας, ανέφερε την πρόταση και την εγκρίναμε χωρίς πολλή κουβέντα. Ταξίδεψε σε Φλόριδα, Νέα Υόρκη. Λος Άντζελες και είδε πως λειτουργούν εκεί ανάλογα ιδρύματα. Εμείς δίνουμε τις ευκαιρίες και τις δωρεές σε πολιτισμό, υγεία και αθλητισμό” 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα