back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νόμος και τάξη φέρνουν στα ύψη την πολιτική αντιπαράθεση

Διαβάστε επίσης

«Στο κόκκινο» εκ νέου η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή την ατζέντα νόμου και τάξης, καθώς κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζουν να ανταλλάσσουν αλληλοκατηγορίες σε πολύ υψηλούς τόνους.

Αφορμή για νέο κύκλο αντιπαράθεσης στάθηκαν δηλώσεις των βουλευτών της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου και Γιάννη Λοβέρδου για το θέμα της αστυνομικής βίας που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «αποτρόπαιες» και ζήτησε να υπάρξουν συστάσεις από τον πρόεδρο της Βουλής, ενώ από την πλευρά του ο κ. Παπαδημητρίου απάντησε καταγγέλλοντας «κόψε-ράψε» κύκλων της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Την ίδια ώρα, δήλωση του πρώην αναπληρωτή υπουργού, Ν. Τόσκα σχετικά με την ομάδα «Δέλτα» που καταργήθηκε επί της θητείας του «γιατί ήταν ομάδα μπαχαλάκηδων από την μεριά του κράτους», όπως είπε, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. «Είναι πέρα από κάθε φαντασία το γεγονός ότι ο πρώην προϊστάμενός υπουργός χαρακτηρίζει στελέχη της Αστυνομίας σαν «μπαχαλάκηδες». “Νομίζω πως δεν αξίζει να σχολιάσει κανείς τίποτα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Η πολιτική κόντρα αναμένεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο από το νομοσχέδιο για τις πορείες που θα συζητηθεί στην συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου την Δευτέρα, ενώ σε υψηλούς τόνους αναμένεται να αναφερθεί στα ζητήματα αυτά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην τηλεοπτική συνέντευξη που θα παραχωρήσει την Δευτέρα το πρωί στον Αντ1.

Η ανακοίνωση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση σχετικά με δηλώσεις δύο βουλευτών της ΝΔ, έχει ως εξής:

«Μάταια περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη να διακόψει τις χειμερινές του διακοπές για να αποδοκιμάσει με κατηγορηματικό τρόπο τις αποτρόπαιες δηλώσεις των βουλευτών του, κ.κ Μ. Παπαδημητρίου και Γ .Λοβέρδου με τις οποίες συκοφαντούνται πολίτες και δικαιολογείται η αστυνομία να «ξεβρακώνει».

«Δηλώσεις οι οποίες αναφέρονται σε μια εκτός κράτους δικαίου, ολοκληρωτικού τύπου έκνομη Αστυνομία, που δημοσίως πλέον ενθαρρύνεται από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, να παραβιάζει κατάφωρα την ισχύουσα νομοθεσία και το Σύνταγμα.

«Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (Κώδικας Δεοντολογίας του Αστυνομικού-Π.Δ. 254/2004, Φ.Ε.Κ. 238/Α ́) με απόλυτη σαφήνεια προβλέπεται ότι:

«Άρθρο 2. Συμπεριφορά κατά την αστυνομική δράση. δ. (Ο αστυνομικός)

Σέβεται το δικαίωμα στη ζωή και την προσωπική ασφάλεια κάθε ατόμου. Δεν επιφέρει, δεν προκαλεί και δεν ανέχεται πράξεις βασανιστηρίων ή απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης ή τιμωρίας και αναφέρει αρμοδίως κάθε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο κ. Ραγκούσης ζήτησε την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής για τη δημόσια συγγνώμη από τους δύο βουλευτές της ΝΔ, αίτημα που υπέβαλλε και η γραμματέας της ΚΟ, Όλγα Γεροβασίλη.

Η απάντηση του Μπ. Παπαδημητρίου

Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο οποίος τόνισε σε ανακοίνωσή του:
«Δεν είναι η πρώτη φορά, είναι όμως το ίδιο αποκαρδιωτικό.

«Τα ίδια πάντοτε κυκλώματα διασποράς ψεύτικων ειδήσεων «κόβουν και ράβουν» λέξεις και ατάκες από δημόσιες κουβέντες με σκοπό τη διαστρέβλωση και την βρώμικη επίθεση εναντίον της προσωπικότητας των πολιτικών αντιπάλων τους.

«Στο στόχαστρο της καθαρά φασιστό-γκεμπελικής μεθόδου βρίσκονται συστηματικά όσοι πιστεύουν ότι η προστασία των ελευθεριών και των δικαιωμάτων δεν είναι ιδιοκτησία συγκεκριμένης μερίδας του πολιτικού κόσμου. Ιδίως μάλιστα ορισμένων δήθεν «αριστερών».

«Δεν αρκεί να βρίζεις την Αστυνομία για να είσαι υπέρμαχος των ελευθεριών και των δικαιωμάτων. Πρέπει να πιστεύεις πραγματικά στο πνεύμα του Νόμου και στην αυστηρή εφαρμογή του.

«Είναι αυτονόητο σε όλους μας ότι οι «μπαχαλάκηδες» δεν πιστεύουν ούτε στη Δημοκρατία μας, ούτε στους Νόμους της.

«Αυτό βεβαίως δεν δικαιολογεί καμία υπέρβαση από την πλευρά των αστυνομικών. Καλώς λοιπόν ελέγχονται όλα τα γεγονότα και όλες οι ενέργειες των τελευταίων ημερών, ειδικά μάλιστα σε ό,τι αφορά σε ενδεχόμενη ανάμειξη μελών της οικογένειας του αγαπητού κ. Ινδαρέ.

«Είναι όμως άλλο ζήτημα, η συστηματική υπεράσπιση των «μπαχαλάκηδων» και μάλιστα για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους, αποσκοπεί, τελικά, στον περιορισμό της ελευθερίας όσων επιμένουμε να εκφραζόμαστε, στη δημόσια συζήτηση, με ειλικρίνεια και χωρίς φόβο για όσα πρέπει να γίνουν στην χώρα μας ώστε να τη δούμε να ξαναπάρει μπροστά προς όφελος εκείνων, των πολλών, συμπολιτών μας, που αν δεν δουλέψουν κανείς από τους υπερασπιστές των «μπαχαλάκηδων» δεν θα δείξει ποτέ τέτοιο ζωηρό ενδιαφέρον.

«Είναι αποκαλυπτικό και πολύ λυπηρό ότι στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σπεύδουν τις γιορτινές αυτές μέρες να αναβιώσουν πολιτικές του παρελθόντος, που προτιμούσαν την αποσιώπηση των παράνομων ενεργειών και μάλιστα να φθάνουν μέχρι και στην «προστασία» των οπαδών της ανοικτής και απροσχημάτιστης βίας.

«Παραμένει καθήκον όσων πιστεύουμε στην Ελευθερία των Ιδεών, να «ξεγυμνώνουμε» εκείνους που επιδιώκουν να επιβάλλουν την άποψη ότι η Βία μπορεί να νικήσει το Νόμο.»

«ΥΓ. Όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίζουν τις απόψεις μου για όλα αυτά, τους παρακαλώ να ανατρέξουν στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε με τον κ. Σπίρτζη στην εκπομπή του Action24, από την οποία «κόπηκαν» τρεις κουβέντες στο τέλος της».

Σε αναρτήσεις του ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος αναφέρει:
«Η άσκηση βίας από την αστυνομία είναι επιβεβλημένη, για την προστασία των ελευθεριών και δικαιωμάτων των πολιτών, μέσα στο πλαίσιο της έννομης τάξης, κατ’ εφαρμογή του Συντάγματος και των νόμων. Η υπερβολική, έκνομη βία είναι καταδικαστέα ΑΝ εφαρμόζεται. Απλές αλήθειες για όλους».

«ΜΟΝΟ η αστυνομία έχει δικαίωμα να ασκεί έννομη βία, στο πλαίσιο Συντάγματος και νόμων, για την προστασία ελευθεριών πολιτών. Ουδείς άλλος. Αυτό ισχύει σε όλες τις δημοκρατικές και πολιτισμένες χώρες. Αυτονόητες αλήθειες, που στην Ελλάδα κάποιοι αρνούνται να τις αντιληφθούν. Κακώς».

Αποστ. Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα