back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αλ. Τσίπρας: Κοροϊδία και απάτη το μέρισμα

Διαβάστε επίσης

«Η χώρα όταν ανέλαβα τη διακυβέρνηση ήταν σε κρίση ανθρωπιστική, ήταν στη μέση μίας πρωτοφανούς δημοσιονομικής κρίσης, δεν είχαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις», είπε μεταξύ άλλων ο τέως πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Καταφέραμε να βγούμε από αυτό τον εφιάλτη και να ξαναβάλουμε τη χώρα σε ράγες. Να κάνουμε το χρέος μας βιώσιμο και να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους. Δεν καταφέραμε όσα θα θέλαμε να καταφέρουμε γιατί και σήμερα τρία στα τέσσερα νοικοκυριά περνάει δύσκολα», τόνισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Το μέρισμα είναι κοροϊδία και απάτη. Πέρυσι τέτοια εποχή δίναμε μέρισμα σε πάνω από 3 εκατ. πολίτες».

«Εμείς ψηφίσαμε τη 13η σύνταξη ως μόνιμο μέτρο».

«Η κυβέρνηση κορόιδεψε και εξαπάτησε τους πολίτες, αφού δίνει πλέον πολύ λιγότερα σε σχέση με όσα είχαν λάβει τα προηγούμενα χρόνια. Τουλάχιστον 3.000.000 πολίτες δεν θα δουν φέτος χρήματα, για να περάσουν γιορτές. Χορταίνει κανείς με υποσχέσεις; Ό,τι έχει βρει ο κ. Μητσοτάκης, το έχει βρει από εμάς», υπογράμμισε.

Για τη 13η σύνταξη

«Η παροχή της 13ης σύνταξης ήταν μόνιμο μέτρο και το αποδώσαμε με βάση το δημοσιονομικό περιθώριο που είχαμε. Οι συνταξιούχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια «τοξική» προπαγάνδα. Θα τα δούνε σύντομα, όταν θα περικοπεί η 13η σύνταξη», τόνισε.

Για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές

«Ανέλαβα τη διακυβέρνηση της χώρας, για να βγάλω «τα κάστανα από τη φωτιά». Η διαφορά είναι ότι εγώ έδωσα μια μάχη σκληρή και ίσα – ίσα με κατηγορούνε ότι την έδωσα με τόση επιμονή, ώστε κόντεψα να οδηγήσω τη χώρα εκτός Ευρωζώνης. Είναι εξαπάτηση το να λες ότι «είμαστε σε τέταρτο Μνημόνιο», ότι «είναι προδοτική η Συμφωνία των Πρεσπών». Το κλίμα μέσα στη Βουλή ήταν ένα κλίμα μάχης. Ποιος μπορεί να μας κατηγορήσει γι’ αυτό; Το ότι φτάσαμε μέχρι τέλους, ποιος θα μας το προσάψει ως κατηγορία;

– Για το «μαξιλάρι» ρευστότητας: Ήταν κάτι που επιτύχαμε με τις θυσίες του ελληνικού λαού, με νοικοκύρεμα. Αλλιώς θα πηγαίναμε σε σχεδιασμούς με υπογραφή Στουρνάρα, τους οποίους είχε ασπαστεί πλήρως η ΝΔ.

Για το Κουκάκι

«Κι εμείς αδειάσαμε καταλήψεις, αλλά όχι με τέτοιο τρόπο»

«Κανείς δεν διαφωνεί με την επιβολή του νόμου και της τάξης. Είναι δυνατό να μη θέλει κανείς να υπάρχει νομιμότητα και ευταξία. Η ανησυχία μου είναι άλλη. Κι εμείς εκκενώναμε ιδιοκτησίες, αλλά χωρίς να κάνουμε σόου. Το πιο σοκαριστικό ήταν η «οργουελική» προσπάθεια από κάποια παπαγαλάκια να προσάψουν απίστευτες κατηγορίες σε έναν φιλήσυχο άνθρωπο, το σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ. Ζούμε σε μια περίοδο εικονικής πραγματικότητας, όπου ξαφνικά μπορείς να βρεθείς, όχι απλά μπλεγμένος, αλλά δαρμένος».

«Κι εμείς αδειάσαμε καταλήψεις, αλλά όχι με τέτοιο τρόπο».

ΝΔ: «Όταν τον επικρίνεις είναι… σαν να κλέβεις εκκλησία»

Με τα λόγια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση σχολιάζει τη σημερινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα η Νέα Δημοκρατία.

«Aντί σχολίου, στη συνέντευξη του κ.Τσίπρα, θα θυμίσουμε μια φράση του σημερινού “κηπουρού του” Γιάννη Ραγκούση: Ο Τσίπρας είναι τόσο λίγος που σε κάνει να νιώθεις ότι πλέον όταν τον επικρίνεις είναι…σαν να κλέβεις εκκλησία», αναφέρει το σχόλιο της ΝΔ.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα