Search

Σπανάκι σουφλέ

613

Ένα εξαιρετικό φαγητό που καλύπτει άνετα ένα καθημερινό μας γεύμα η δείπνο, αλλά μπορεί και να σταθεί επάξια σ ένα τραπέζι καλεσμένων, είναι το σπανάκι σουφλέ, αυτό θα φτιάξουμε σήμερα.

Θα χρειαστούμε, σπανάκι φρέσκο, λίγο πράσο, φρέσκα κρεμμυδάκια, άνηθο ψιλοκομμένο, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι. Αν θέλετε πιο δυνατή γεύση, μπορείτε να βάλετε μέσα ψιλοκομμένο
ζαμπόν η μπέικον.

Επίσης θα χρειαστούμε τριμμένα διάφορα μαλακά τυριά .

Πως το φτιάχνουμε τώρα…

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και μαραίνουμε το πράσο με τα κρεμμυδάκια, αμέσως μετά ρίχνουμε μέσα το σπανάκι, χαμηλώνουμε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία και σκεπάζουμε μέχρι να μαραθεί καλά, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω και πάμε να ετοιμάσουμε το υποκατάστατο της μπεσαμέλ, το γιαούρτι δηλαδή.  Θα χρειαστούμε ένα κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι του κιλού και τρία αυγά, βάζουμε το γιαούρτι σ ένα λεκανάκι, ρίχνουμε μέσα τα αυγά,
λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και τυρί τριμμένο αρκετό, τα ανακατεύουμε καλά καλά με το χτυπητήρι να ενσωματωθούν.

Ρίχνουμε το μισό μέσα στο σπανάκι και το ανακατεύουμε καλά, βάζουμε το σπανάκι σ ένα λαδωμένο πυρέξ, πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και το υπόλοιπο σκεπάζουμε από πάνω το σπανάκι, πασπαλίζουμε λίγο ακόμη τυρί και κανέλλα τριμμένη και βάζουμε να ψηθεί, στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για μια ώρα περίπου, όταν κάνει ωραίο χρώμα και κρούστα είναι έτοιμο.

Print Friendly, PDF & Email



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *