back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μοσχαράκι με ξερά δαμάσκηνα

Διαβάστε επίσης

Υπέροχο φαγητό του χειμώνα αφού τα δαμάσκηνα είναι φρούτα του χειμώνα, αλλά και τα ξερά είναι το ίδιο υπέροχα, άρα και φαγητό όλων των εποχών.

Ας δούμε πρώτα τι θα χρειαστούμε, ενάμιση κιλό κρέας μοσχαρίσιο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια, ένα πακέτο ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, άσπρο κρασί, ένα φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι, δυο τρεις ντομάτες ξεφλουδισμένες περασμένες στο μούλτι, ξύλο κανέλα, λάδι, ένα ποτήρι ζεστό ζωμό κρέατος, αλατοπίπερο.

Ας το φτιάξουμε τώρα, αρχικά ξεπλένουμε τα κομμάτια κρέατος και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι να τα τσιγαρίσουμε σε χαμηλή φωτιά απ’ όλες τις μεριές, μαζί με το κρεμμύδι, σε λίγο το σβήνουμε με το κρασί, μετά προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τον ζωμό του κρέατος, την ντομάτα, την κανέλα και αφήνουμε να βράσουν μέχρι ν αρχίσει να μαλακώνει το κρέας, τότε ρίχνουμε και τα δαμάσκηνα και τα αφήνουμε άλλο ένα τέταρτο περίπου να σμίξουν όλα τα αρώματα και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Σερβίρεται με συνοδεία ρυζιού η πουρέ και πράσινης σαλάτας.

Σημείωση: Ποτέ μην κολλάτε στο χρώμα του κρασιού, ότι έχετε να βάζετε, εγω ας πούμε έχω ένα μπουκάλι, ότι περισσεύει το ρίχνω μέσα, άσπρα κόκκινα όλα και το έχω για το μαγείρεμα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα