back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι πυρκαγιές απειλούν τα αποθέματα νερού στο Σίδνεϊ

Διαβάστε επίσης

Οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν ότι επικεντρώνονται στην προστασία των υδάτινων πόρων από τις σφοδρές πυρκαγιές που μαίνονται γύρω από το Σίδνεϊ.

Οι πυροσβέστες που μάχονται ενάντια στις πυρκαγιές επί εβδομάδες ωφελήθηκαν από τις καλύτερες καιρικές συνθήκες στη διάρκεια των Χριστουγέννων, όταν η θερμοκρασία σημείωσε πτώση, όμως η ανάπαυλα αυτή δεν αναμένεται να διαρκέσει.

Η θερμοκρασία στην πολιτεία Νέα Νότια Ουαλία προβλέπεται να πλησιάσει ξανά τους 40 βαθμούς Κελσίου στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενισχύοντας τις πυρκαγιές κοντά στο Φράγμα Ουαραγκάμπα, το οποίο παρέχει νερό στο 80% των 5 εκατομμυρίων κατοίκων του Σίδνεϊ.

«Τις τελευταίες ημέρες μέχρι την ψυχρή αλλαγή οι πυρκαγιές αποτελούσαν πιθανή απειλή στην παροχή νερού και τα αποθέματά του, κυρίως στη Ουαραγκάμπα και τα Μπλε Όρη», επεσήμανε αξιωματούχος της υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τους υδάτινους πόρους της Νέας Νότιας Ουαλίας, της WaterNSW.

«Με τις επερχόμενες πολύ ζεστές συνθήκες η κατάσταση από τις πυρκαγιές ενδέχεται να επιδεινωθεί και στα δύο αυτά μέτωπα και πιθανόν αλλού», πρόσθεσε.

Το Φράγμα Ουαραγκάμπα βρίσκεται 65 χιλιόμετρα δυτικά του Σίδνεϊ και σε αυτό συγκεντρώνεται το νερό που έρχεται από τα βουνά. Η χωρητικότητά του έχει μειωθεί στο 44,8%, ενώ λιγότερα από τρία χρόνια πριν ήταν σχεδόν γεμάτο.

Παρά τις εκτεταμένες καταστροφές από τις πυρκαγιές προς το παρόν το δίκτυο ύδρευσης του Σίδνεϊ δεν έχει υποστεί ζημιές, εξήγησε ο εκπρόσωπος.

Με περισσότερα από 40 φράγματα σε όλη την πολιτεία, η εταιρεία WaterNSW παρέχει τα δύο τρίτα του νερού στις εταιρείες ύδρευσης της πολιτείας οι οποίες το καθαρίζουν και το επεξεργάζονται για να προσφέρουν καθαρό, πόσιμο νερό στις πόλεις.

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα