back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γ. Πλακιωτάκης: Κάνουμε όλα όσα πρέπει ώστε να απελευθερωθούν και να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι 5 ναυτικοί

Διαβάστε επίσης

«Αυτές τις ώρες η σκέψη όλων μας βρίσκεται στους ναυτικούς μας που κρατούνται παράνομα και στις οικογένειές τους. Τους διαβεβαιώνουμε ότι κάνουμε όλα όσα πρέπει ώστε να απελευθερωθούν και να επιστρέψουν στα σπίτια τους» αναφέρει στο facebook ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης σχετικά με την υπόθεση απαγωγής των πέντε Ελληνών ναυτικών: του 45χρονου πολοιάρχου, του 26χρονου ανθυποπλοιάρχου, του 38χρονο δεύτερου μηχανικού και των δύο δοκίμων 20 και 21 ετών από ένοπλους πειρατές στο ελληνικό δεξαμενόπλοιο HAPPY LADY, που βρισκόταν αγκυροβολημένο 2 ν.μ από το λιμάνι LIMBOH στο Καμερούν.

Η επίθεση που κατέληξε στην απαγωγή οκτώ ναυτικών έγινε από ένοπλους πειρατές. Στο πλοίο επέβαιναν 28 μέλη πλήρωμα. Μεταξύ των απαχθέντων είναι ακόμα δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας, ενώ από το περιστατικό σημειώθηκε ο τραυματισμός ενός Έλληνα, του τρίτου μηχανικού του πλοίου, απο εξοστρακισμό σφαίρας.

Για την υπόθεση είχαν τηλεφωνική συνομιλία ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Ναυτιλίας, από τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να γίνουν από την πλευρά της ελληνικής Πολιτείας, όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η περιπέτεια ομηρίας 8 ναυτικών να έχει αίσιο τέλος.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα