back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ιταλία: Εξηγήσεις από τον Πάπα για το επεισόδιο με πιστή – Βίντεο παρωδία από τον Σαλβίνι

Διαβάστε επίσης

«Κάποιες φορές χάνουμε την υπομονή μας. Ζητώ συγγνώμη για το κακό παράδειγμα που έδωσα χθες», τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος σήμερα το μεσημέρι, στους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο ποντίφικας, με τον τρόπο αυτό, αναφέρθηκε στην γυναίκα η οποία, χθες βράδυ, κοντά στην φάτνη της πλατείας του Αγίου Πέτρου, τον τράβηξε με δύναμη από το χέρι για να τον χαιρετήσει. Ο Φραγκίσκος πόνεσε, και για να την επιπλήξει, με την σειρά του, την χτύπησε επανειλημμένα στο χέρι.

Ένα αυθόρμητο συμβάν “εκτός προγράμματος”, το οποίο έκανε τον γύρο του κόσμου, με εικόνες που μετέδωσε το ίδιο το Βατικανό. «Η αγάπη, πρέπει πάντα να μας βοηθά να είμαστε υπομονετικοί», υπογράμμισε σήμερα ο Αργεντίνος πάπας.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, παράλληλα, ο Φρακίσκος αναφέρθηκε με έμφαση στον ρόλο τον γυναικών στην κοινωνία μας και στην ανάγκη να τους φέρεται κάποιος πάντα με σεβασμό: Κάθε πράξη βίας κατά των γυναικών είναι ασέβεια προς τον Θεό, ο οποίος γεννήθηκε από γυναίκα», είπε ο λατινοαμερικανός πάπας και ζήτησε «να δοθεί, στις γυναίκες περισσότερη εξουσία στα πλαίσια των διαφόρων ειρηνευτικών διαδικασιών».

Την ίδια ώρα, αντιδράσεις προκαλεί βίντεο του ακροδεξιού ηγέτη της ξενοφοβικής Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι. Από το χειμερινό θέρετρο όπου περνά τις διακοπές του, ο Σαλβίνι ανήρτησε βίντεο στο Twitter, με το οποίο παρωδεί το επεισόδιο με την επίπληξη του Πάπα Φραγκίσκου σε μία πιστή.

Στο βίντεο, ο Σαλβίνι προσποιείται την χειρονομία του Πάπα, παρωδώντας το ράπισμα σε μία φανατική υποστηρίκτριά του, με τη διαφορά ότι εκείνος χαϊδεύει στο τέλος το χέρι της γυναίκας.


Οι διαφορές ανάμεσα στον Σαλβίνι και το Βατικανό είναι γνωστές και συχνά ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος έχει καυτηριάσει την ηγεσία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Όμως τούτη τη φορά, η δυσσέβεια τούτη δεν στρέφεται μόνον κατά του Πάπα, αλλά και εναντίον ενός αρχηγού κράτους (του Βατικανού). Κάτι που κανείς δεν έχει τολμήσει, ούτε καν σε διπλωματικό επίπεδο.

Όπως είναι φυσικό, οι πολυπληθείς αναρτήσεις των αγανακτισμένων πολιτών στο Twitter, που αντέδρασαν με οργή στη νέα πρόκλησή του Σαλβίνι αποδεικνύουν την γενική κατακραυγή κατά του ‘φαρισαϊσμού’ του ηγέτη της Λέγκας που κατά τ’ άλλα εμφανίζεται συχνά με το ‘ροζάριο’ των προσευχών κι επικαλείται ουκ ολίγες φορές την Παναγία και την πίστη.

Βέβαια είναι και κάποιοι που ερμηνεύουν με διαφορετικό τρόπο την απώτερη συνέπεια της ’Υβρεως του Σαλβίνι: τρόπον τινά, σαρκάζουν κάποιοι, ο ηγέτης της Λέγκας κατάφερε εκείνο που τόσοι και τόσοι αγώνες των υπέρμαχων του λαϊκού κράτους δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν: να πετύχει τον διαχωρισμό του Ιταλικού Κράτους από το Βατικανό, έστω και ανεπίσημα.

ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα