back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση Μητσοτάκη – Νετανιάχου: Συνεργασία για τη διασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή

Διαβάστε επίσης

Η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε πολλά μέτωπα, όπως η αμυντική βιομηχανία, οι επενδυτικές ροές και ο τουρισμός, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, το μεσημέρι της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τη στενή σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και στο Ισραήλ, ενώ έγινε επισκόπηση των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή και όπως επισημαίνεται από κυβερνητικές πηγές οι δύο πλευρές συνέπεσαν στην ανάλυσή τους, ενώ συμφώνησαν πως η συνεργασία για τη διασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή επιτρέπει την ανάπτυξη και την ευρωστία όλων των χωρών της γειτονιάς μας.
Στη διάρκεια του διαλόγου κατά την έναρξη της συνάντησης, οι κύριοι Μητσοτάκη και Νετανιάχου αναφέρθηκαν και στο ζήτημα της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών. Ο διάλογός τους έχει ως εξής:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είναι εξαιρετικό που σας έχουμε εδώ. Είναι χαρά μας, μετά από πολύ καιρό. Ένας καλός τρόπος να αρχίσουμε τη χρονιά, με την υπογραφή αυτής της συμφωνίας.

Βενιαμίν Nετανιάχου: Υπάρχουν πολλές επιπτώσεις. Επίσης, θέλουμε να προτείνουμε -μπορώ να το πω ενώπιον του Τύπου- μία τριμερή δύναμη πυρόσβεσης, μαζί με την Κύπρο, ώστε να μην χρειάζεται κάθε χώρα να κάνει δαπάνες ξεχωριστά.

Κ.Μ: Μας ενδιαφέρει πολύ η κοινή χρήση μέσων όσον αφορά την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Θα έχουμε περισσότερες από αυτές με την πάροδο του χρόνου.

B.N: Δεν θέλουμε να δούμε στις χώρες μας αυτό που συμβαίνει τώρα σε μακρινές περιοχές.

Κ.Μ: Ούτε εμείς το θέλουμε.

Απόστολος Χονδρόπουλλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα