back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΕΩΝ (πρόεδρος ΚΥΑΔΑ) στον Αθήνα 9.84: “Σε επιφυλακή η νέα δημοτική αρχή για τους αστέγους στο δριμύ ψύχος”

Διαβάστε επίσης

2020/01/03

Για τα μέτρα προστασίας των αστέγων, ενόψει και της επικείμενης νέας κακοκαιρίας μίλησε από πλευράς Δήμου Αθηναίων στον 9.84 και στη Νόνη Καραγιάννη, ο Πρόεδρος του Κ.Υ. Α. Δ. Α και ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.

“Ως νέα δημοτική αρχή είχαμε προνοήσει ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν έρθει το δριμύ ψύχος. Με όλες τις αρμόδιες διευθύνσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, καθαριότητας, δημοτικής αστυνομίας και τον ΚΥΑΔΑ, υλοποιήσαμε έναν σχεδιασμό με γνώμονα τη βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης και τον εντοπισμό των προηγούμενων αδύνατων σημείων και κενών, ενώ απευθύναμε πρόσκληση και σε ομάδες εθελοντών. Στον ΚΥΑΔΑ είμαστε σε επιφυλακή εδώ και μέρες. Είναι ευτύχημα ότι πλέον διαθέτουμε καλύτερο στόλο αυτοκινήτων για τις επιτόπιες και άλλες δράσεις μας. Παράλληλα, έχει ενισχυθεί το εξειδικευμένο επιστημονικό μας προσωπικό με τη συνδρομή επιπλέον ψυχιάτρων, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών” είπε ο κ Λέων .

Αναφερόμενος στην προσπάθεια για διεπιστημονική προσέγγιση του θέματος των αστέγων με τη βοήθεια και ειδικών ομάδων επιτόπιων παρεμβάσεων,  επεσήμανε ότι  είναι συχνό το φαινόμενο παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων του Δήμου, να αρνούνται να φιλοξενηθούν σε ασφαλείς χώρους.

“Τις πρώτες ημέρες της κακοκαιρίας είχαμε ανοίξει τρεις θερμαινόμενους χώρους όπως και το υπνωτήριο των αστέγων και τα νούμερα όσων ήλθαν, ήταν απογοητευτικά. Ο κόσμος που ζει στο πεζοδρόμιο δεν δέχεται να αλλάξει σημείο ώστε να προστατευθεί. Αυτό συνδέεται με το φαινόμενο της επαιτείας, αλλά και με ένα διαμορφωμένο ψυχολογικό υπόβαθρο ότι ο συγκεκριμένος χώρος που καταλαμβάνουν στο πεζοδρόμιο έχει κατά τινα τόπο κατοχυρωθεί ως δικός τους.
Χρειάστηκαν τιτάνιες προσπάθειες για να διακομισθούν κάποιοι με το ΕΚΑΒ” κατέληξε ο πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ.

ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΩΡΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ

* Στη Λέσχη Φιλίας Πανόρμου, επί της οδού Βαθέος 25 στους Αμπελοκήπους, κοντά στο ΜΕΤΡΟ.

*Στην 4η Δημοτική κοινότητα στον Κολωνό, στην οδό Λένορμαν, επί της οδού Αλεξανδρείας 35.

*Πολύτιμη είναι η βοήθεια και των Γιατρών του Κόσμου, που διαθέτουν στο Δήμο χώρους του υπνωτηρίου τους στην οδό Αλικαρνασσού 49,στην Ακαδημία Πλάτωνος.

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα