back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τηλεφωνική επικοινωνία του Αιγύπτιου ΥΠΕΞ Σ.Σούκρι με Ν. Δένδια και Ν. Χριστοδουλίδη για το θέμα της Λιβύης

Διαβάστε επίσης

Την «επικίνδυνη κλιμάκωση από την τουρκική πλευρά» στο θέμα της Λιβύης, όπως τη χαρακτηρίζει με νέα του ανακοίνωση το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου, συζήτησε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες το βράδυ ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας Σάμεχ Σούκρι με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αιγυπτιακό Υπουργείο Εξωτερικών. Παράλληλα, ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ είχε τηλεφωνικές επαφές για το ίδιο θέμα, τόσο με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, όσο και τους υπουργούς Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, Άχμεντ Χάφεζ, «οι υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν σχετικά με τις επικίνδυνες συνέπειες των τελευταίων εξελίξεων με την απόφαση της Τουρκίας να αποστείλει στρατεύματα στη Λιβύη, συνέπειες που έχουν επίπτωση στην αραβική εθνική ασφάλεια, την περιφερειακή ασφάλεια και την ασφάλεια της Μεσογείου αλλά και τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής».

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Robert C. O’Brien, στον οποίο ο Σάμεχ Σούκρι περιέγραψε τις αιγυπτιακές θέσεις σχετικά με τις ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της Λιβύης, εκφράζοντας την έντονη καταδίκη της Αιγύπτου στην έγκριση από το τουρκικό κοινοβούλιο μιας πρότασης που υπέβαλε ο Τούρκος Πρόεδρος ζητώντας εντολή να στείλει Τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη.

«Ένα τέτοιο βήμα αποτελεί επικίνδυνη κλιμάκωση που απειλεί την ειρήνη και την ασφάλεια και περιπλέκει περαιτέρω την κατάσταση στη Λιβύη», τόνισε ο Αιγύπτιος Υπουργός των Εξωτερικών στον Αμερικανό αξιωματούχο, επισημαίνοντας και οι δύο από κοινού «την ανάγκη να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις και τον συντονισμό μεταξύ της Αιγύπτου και των ΗΠΑ κατά την προσεχή περίοδο σε όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης και της εξάλειψης της τρομοκρατίας», αναφέρει το Αιγυπτιακό ΥΠΕΞ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα