back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Συστάσεις» Μάας προς Τραμπ: “Οι απειλές εναντίον της Βαγδάτης δεν βοηθούν”

Διαβάστε επίσης

Οι απειλές για επιβολή κυρώσεων εναντίον του Ιράκ “δεν βοηθούν”, εκτίμησε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να επιβάλει στη Βαγδάτη κυρώσεις που “όμοιες τους δεν έχει ξαναδεί ποτέ” στην περίπτωση που αναγκαστούν να αποχωρήσουν από τη χώρα τα αμερικανικά στρατεύματα.

“Δεν πιστεύω ότι έχει αποτέλεσμα να προσπαθούμε να πείσουμε το Ιράκ με απειλές αλλά με επιχειρήματα”, σχολίασε ο Μάας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

Παράλληλα, ο Γερμανός ΥΠΕΞ προειδοποίησε ότι η ανακοίνωση της κυβέρνησης του Ιράν ότι αποδεσμεύεται από τους περιορισμούς του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (ΚΟΣΔ) και θα εμπλουτίζει όσο ουράνιο χρειάζεται ίσως είναι το πρώτο βήμα για το τέλος της διεθνούς συμφωνίας που υπεγράφη το 2015 ανάμεσα στην Τεχεράνη και τις μεγάλες δυνάμεις για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

«Οπωσδήποτε θα μιλήσουμε με το Ιράν ξανά. Αυτό που ανακοινώθηκε, πάντως, δεν είναι συνεπές προς τη συμφωνία», υπογράμμισε ο Μάας και πρόσθεσε ότι αξιωματούχοι των κυβερνήσεων της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας θα συζητήσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται εντός της ημέρας. Η κατάσταση «δεν έγινε ευκολότερη, κι αυτό μπορεί να είναι το πρώτο βήμα προς τον τερματισμό αυτής της συμφωνίας, κάτι που θα ήταν ανεπανόρθωτη απώλεια επομένως πρέπει να το ζυγίσουμε αυτό πολύ υπεύθυνα», συμπλήρωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα