Μικρές ανατιμήσεις στις τιμές των καυσίμων – Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες του ΥΠΑΝ

0
227
βενζίνη

Σε επιφυλακή παραμένουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης για τις τιμές των καυσίμων μετά την άνοδο που καταγράφει η τιμή του πετρελαίου brent.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως τις επόμενες ημέρες μικρές ανατιμήσεις αναμένονται τα υγρά καύσιμα. Ήδη σήμερα η τιμή της αμόλυβδης στην Αθήνα διαμορφώνεται μεσοσταθμικά στα 1.59 ευρώ το λίτρο αυξημένη κατά 2 λεπτά σε σχέση με την Παρασκευή. Η τιμή της αμόλυβδης 100 οκτανίων διαμορφώνεται στα 1.82 ευρω/λίτρο ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης καταγραφεί άνοδο κοντά στα 2 λεπτά και πωλείται σήμερα μεσοσταθμικά στα 1.07 ευρώ το λίτρο.

Χθες η τιμή του αργού τύπου brent ξεπέρασε για λίγο τα 70 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο, μετά το ξέσπασμα της νέας έντασης στη Μέση Ανατολή η οποία ακολούθησε την δολοφονία του Κάσιμ Σολεϊμανί, ενός από τους ισχυρότερους στρατηγούς του Ιράν και σίγουρα τον πλέον δημοφιλή.

Τα συμβόλαια είδαν την τιμή τους να κάνουν άλμα έως και 3,1% τη Δευτέρα, καθώς το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προειδοποίησε για «αυξημένο κίνδυνο» επιθέσεων με πυραύλους σε ενεργειακές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας. Οι τιμές αργότερα υποχώρησαν ελαφρώς από τα αρχικά τους κέρδη.

Χριστιάννα Κούσιου

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here