back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χωρίς σημαντικές αλλαγές οι τιμές των καυσίμων στην Αττική

Διαβάστε επίσης

Παρά την ανησυχία για εκτόξευση των τιμών στα υγρά καύσιμα, λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή, μέχρι στιγμής στα πρατήρια της Αττικής δεν παρατηρούνται μεγάλες αλλαγές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 3 Ιανουαρίου, όταν και έγινε γνωστό ότι οι ΗΠΑ δολοφόνησαν τον Ιρανό αρχιστράτηγο, Κάσεμ Σολεϊμανί, υπάρχει μεγάλη ανησυχία στις διεθνείς αγορές για μεγάλη άυξηση στην τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου.

Παράλληλα, ο φόβος κλιμακώθηκε μετά τη χθεσινή επίθεση του Ιράν σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ, ως αντίποινα για τη δολοφονία του Σολεϊμανί.

Στην Αττική, πάντως, η μέση τιμή σε βενζίνη και πετρέλαιο δεν παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις από τις 3 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, στην απλή αμόλυβδη η μέση τιμή στα πρατήρια υγρών καυσίμων έκλεισε στο 1,612 ευρώ ανά λίτρο, ενώ χθες στο 1,618.

Σήμερα, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τελικές μετρήσεις, η τιμή της βενζίνης φαίνεται να παραμένει στο επίπεδο των τελευταίων ημερών.

Ίδια -και πιο σταθερή- είναι η κατάσταση με την τιμή του πετρελαίου κίνησης, αλλά και του πετρελαίου θέρμανσης. Στις 3 Ιανουαρίου η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έκλεισε με μέση τιμή το 1,396, και χθες στο 1,398, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης κατ’ οίκον από το 1,077 πήγε στο 1,080.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα