back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης σε F.T.: Ριζοσπαστικές αλλαγές για να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε πραγματικό success story

Διαβάστε επίσης

Την άποψη πως η χώρα έχει πλέον ξεπεράσει την κρίση, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των αγορών και θέλει να δώσει νέα ώθηση στην οικονομία της μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του στο πλαίσιο αφιερώματος των «Financial Times» στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

«Έχουμε αφήσει πίσω μας μία δύσκολη περίοδο και νομίζω ότι οι εκλογές ουσιαστικά συμβόλισαν το τέλος μίας εποχής η οποία άρχισε με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης το 2009. Η άποψή μου είναι ότι αυτή η κρίση διήρκεσε πολύ περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε», ανέφερε ο κ. Μήτσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι «η Ελλάδα αφήνει πίσω της έναν φαύλο κύκλο και μπαίνει σε έναν νέο ενάρετο κύκλο» και εκτίμησε πως ο ρυθμός ανάπτυξης φέτος μπορεί να ανέλθει στο 3%.

«Νομίζω πως αυτό που χρειαζόμαστε είναι ριζοσπαστικές αλλαγές ώστε να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε πραγματικό success story. Δεν έχουμε το περιθώριο να προχωρήσουμε με αργούς ρυθμούς. Έχουμε ήδη χάσει πολύ χρόνο και πολύ μεγάλο μέρος του ΑΕΠ μας και πολλή ενέργεια ως χώρα», υπογράμμισε επίσης ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας πριν από έξι μήνες αποτελεί «σημείο καμπής» για την Ελλάδα, έπειτα από τέσσερα και πλέον χρόνια διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χαιρέτισε τη σημαντική βελτίωση του επενδυτικού κλίματος μετά τις κάλπες του Ιουλίου, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει λόγος» οι κινήσεις της κυβέρνησης για μέτρα ελάφρυνσης ύψους 1,2 δισεκ. ευρώ στον φετινό προϋπολογισμό και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών έως 5% σε βάθος τετραετίας να μη μεταφραστούν σε τόνωση των επενδυτικών ροών και της ανάπτυξης.

Σε ό,τι αφορά την διεκδίκηση χαλάρωσης του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2021, τόνισε ότι “γνωρίζουμε ότι υπήρχε ένα κενό αξιοπιστίας που πρέπει να γεφυρωθεί, και αυτό ακριβώς κάνουμε».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα