back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων: Τελετή παράδοσης οικολογικών οχημάτων

Διαβάστε επίσης

 

Δύο νέα οικολογικά οχήματα παραδόθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων από την εταιρεία Kosmocar και το Φυσικό Αέριο. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό Volkswagen e-up! και ένα Volkswagen Caddy TGI, τα οποία βρίσκονται από το πρωί στις εγκαταστάσεις του ΚΥΑΔΑ για την ενίσχυση του έργου του.

Μέσω του ΚΥΑΔΑ, εξυπηρετούνται, σε μηνιαία βάση, 26.000 άνθρωποι όλων των ηλικιών, ανάμεσά τους και 9.000 οικογένειες.

Η τελετή παράδοσης των οχημάτων πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΥΑΔΑ, Πειραιώς 35, από τις 11 το πρωί και εντάσσεται στο πλαίσιο του Ecofest 2020, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων από τις 18 έως τις 20 Ιανουαρίου.

Ο Πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ, Γρηγόρης Λέων, έδωσε το παρών στην εκδήλωση, ενώ τις εταιρείες Kosmocar και Φυσικό Αέριο εκπροσώπησαν ο διευθυντής marketing και πωλήσεων της Volkswagen, Θανάσης Κονιστής, και η διευθύντρια εταιρικών σχέσεων Ελένη Ράπτη, αντίστοιχα.

“Είμαστε ο πρώτος φορέας του Δήμου Αθηναίων που παραλαμβάνει ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο. Η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον για τα αυτοκίνητα, εμείς φιλοδοξούμε να είμαστε το μέλλον για τις κοινωνικές υπηρεσίες, οπότε συνδυαστήκαμε με τον καλύτερο τρόπο” δήλωσε ο κ. Λέων στον Αθήνα 984.

 

Πρόσθεσε πως “τα αυτοκίνητα αυτά θα αντικαταστήσουν τα πολύ παλιά αυτοκίνητα που βρήκαμε ως νέα διοίκηση στον ΚΥΑΔΑ. Το φυσικού αερίου van θα είναι ένα από τα αυτοκίνητα που θα συνδράμει στο street work, δηλαδή στις ομάδες ανθρώπων κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων και οδηγών που μεταφέρουν τρόφιμα, κουβέρτες και άλλα, για να στηρίξουν τους αστέγους της Αθήνας, ενώ το άλλο αυτοκίνητο θα χρησιμοποιείται για τις υπηρεσιακές ανάγκες του ΚΥΑΔΑ”.

Από τη μεριά του ο κ. Κονιστής υπογράμμισε πως “ερχόμαστε ως αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια και παραχωρούμε τα αυτοκίνητα για να συνδράμουν στις δράσεις του ΚΥΑΔΑ, για τη μεταφορά προϊόντων και ανθρώπων, δηλαδή, στις διάφορες δομές του οργανισμού. Μιλάμε για ένα ηλεκτροκίνητο όχημα το οποίο φορτίζει με μια πρίζα, χωρίς να εκπέμπει ρήπους, ενώ και το όχημα που λειτουργεί με φυσικό αέριο δίνει τη δυνατότητα με χαμηλό αποτύπωμα ρύπων και κόστος χρήσης να συνεισφέρει στην προσπάθεια του ΚΥΑΔΑ.

Παράλληλα η κ. Ράπτη ανέφερε ότι “ως εταιρία επιβεβαιώνουμε την ιδιαίτερη ευαισθησία που έχουμε στο ζητούμενο της βιώσιμης ανάπτυξης και στηρίζουμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων. Για το λόγο αυτό, δωρίσαμε το φορτιστή ηλεκτροκίνησης στον ΚΥΑΔΑ, έναν φορέα που κάνει εξαιρετικό έργο και θα είμαστε δίπλα στις δράσεις του”.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα