back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μοσχαράκι κοκκινιστό με χοντρό μακαρόνι

Διαβάστε επίσης

Όταν μας έλεγε η μαμά μου ότι θα μαγείρευε αυτό το φαγητό, δεν κουνούσαμε από το σπίτι, απολαμβάναμε και τις μυρωδιές μέχρι να ετοιμαστεί …
Ας πάμε να το φτιάξουμε κι εμείς να ξεσηκώσουμε τις παιδικές μας μνήμες…
Θα χρειαστούμε ένα κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες, πέντε έξη ντομάτες στον τρίφτη και ένα κουτάλι της σούπας πελτέ ντομάτας,ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, λάδι, ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, ένα ξυλάκι κανέλα και ένα κουταλάκι τριμμένη, μπαχάρι τριμμένο και δυο τρεις κόκκους ολόκληρο, 10 πιπέρια μαύρα ολόκληρα και λίγο τριμμένο, γαρίφαλο  και δυο τρία ολόκληρα, λίγο μοσχοκάρυδο και κάνα δυο δαφνόφυλλα, λίγό αλάτι.
Επίσης ένα πακέτο μακαρόνια νούμερο 3 και κεφαλοτύρι γωνία για τρίψιμο.
Πάμε τώρα να το φτιάξουμε…
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κομμάτια του μοσχαριού, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι, σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ξεκολλάει από μόνο του από την κατσαρόλα για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσοκόκκινο χρώμα και το σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, την ντομάτα, κουνάμε ελαφρά την κατσαρόλα να πάει παντού, διαλύουμε τον πελτέ σε λίγο ζεστό νερό και ανακατεύουμε με την υπόλοιπη σάλτσα του φαγητού.
Προσθέτουμε τόσο ζεστό νερό, όσο να σκεπάσουμε τα κομμάτια του κρέατος με την σάλτσα και αφήνουμε να βράσει το κρέας με την σάλτσα μέχρι να δέσουνε, θα χρειαστεί περίπου μιάμιση ώρα για να μαλακώσει το κρέας.
Αν χρησιμοποιείτε χύτρα ταχύτητας ακόμη καλύτερα, σε μισή ώρα θα είναι έτοιμο.
Σε μια άλλη κατσαρόλα τώρα βράζουμε τα μακαρόνια μας τα χοντρά να βράσουν, να κρατάνε λίγο να μην σπάσουν και τα σουρώνουμε.
Τα βάζουμε σ ένα βαθύ σκεύος, ρίχνουμε λίγη από την σάλτσα του κρέατος και ανακατεύουμε καλά να λαδώσουνε .
Όταν είναι να σερβίρουμε, βάζουμε μακαρόνια στο πιάτο, τα πασπαλίζουμε με λίγο τυρί τριμμένο, βάζουμε από πάνω ένα κομμάτι κρέας και σάλτσα, ξαναρίχνουμε τυρί και έτοιμο το πιάτο μας.
Το καλύτερο τυρί που του ταιριάζει είναι κεφαλοτύρι γωνία.
Απολαύστε το με ένα κόκκινο κρασί και πράσινη σαλάτα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα