back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tη νίκη ο ΠΑΟΚ, φωνάζει η ΑΕΚ

Διαβάστε επίσης

 

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 1-0 την ΑΕΚ στο ντέρμπι της αγωνιστικής και πλησίασε ξανά στον πόντο τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Ο Βιεϊρίνια με πέναλτι χάρισε τη νίκη στους Θεσσαλονικείς, φωνάζει η ΑΕΚ για τη διαιτησία.

Πρώτη νίκη για τον ΠΑΟΚ στα ντέρμπι τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Σε ένα κακό ματς στο γήπεδο της Τούμπας, η ουσία είναι πως νίκησε με 1-0 χάρη σε πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια και βρίσκεται έναν βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Το ματς ήταν πολύ κακό και η πρώτη φάση ήρθε στο 16΄ όταν ο Μπίσεσβαρ έβγαλε τετ α τετ τον Κάρολ Σβιντέρκσκι με τον Πολωνό να χάνει το κοντρόλ. Μια από τα ίδια και στο 30’ με τον Μπίσεσβαρ να μην μπορεί να απειλήσει, σε ένα διάστημα όπου η ΑΕΚ ήταν ανύπαρκτη μπροστά.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ πίεσε αλλά δεν είχε τη μεγάλη φάση. Στο 55΄ όμως ύστερα από σουτ του Σβιντέρσκι και απόκρουση του Μπάρκα, ο Σιμόες κράτησε στον Βιεϊρίνια που κέρδισε το πέναλτι. Ο ίδιος ο Πορτογάλος ανέλαβε την εκτέλεση και στο 66΄ έγινε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ, σε μια φάση όπου η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για φάουλ στον Βράνιες στο ξεκίνημα της φάσης. Μετά το γκολ η ΑΕΚ και με την είσοδο του Ολιβέιρα έδειξε πως υπάρχει στο γήπεδο αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που στο 68΄ άγγιξε το 2-0, όταν ο Βιεϊρίνια έκλεψε από τον Μπακάκη, έβγαλε τον Μπίσεσβαρ απέναντι στον Μπάρκα αλλά δεν τελείωσε καλά τη φάση.

Η ΑΕΚ στο 70΄ έκανε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της για τον αγώνα. Ο Βέρντε έκανε τη βαθιά μπαλιά μέσα στην περιοχή ο Λιβάγια έδωσε με μία στον Μάνταλο και αυτός απευθείας το σουτ με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ζίβκοβιτς. Ένα λεπτό μετά, η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βαρέλα μέσα στην περιοχή αλλά ύστερα από χρήση VAR, συνεχίστηκε ο αγώνας. Στο 80΄ οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το 1-1 με τον Ολιβέιρα να γυρίζει αλλά τον Ζίβκοβιτς να αποκρούει και να κρατάει το 1-0.

Στο 88΄ ο Λημνιός έφυγε στην κόντρα, σούταρε, αλλά ο Μπάρκας έσωσε. Στις καθυστερήσεις, Χουλτ και Λιβάγια αποβλήθηκαν με 2η κίτρινη κάρτα.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-0

ΣΚΟΡΕΡ: 57’ Βιεϊρίνια

Κίτρινες: Κρίστισιτς, Λιβάγια/Μάτος, Μίσιτς

Κόκινες :Χουλτ, Λιβάγια

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Εσίτι, Λημνιός, Βιεϊρίνια (79΄ Πέλκας), Μπίσεσβαρ (87΄ Μαουρίσιο), Σφιντέρσκι

ΑΕΚ: Μπάρκας, Χουλ, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης, Κρίστιτσιτς, Σιμόες, Σαμπανάτζοβιτς (64΄ Ολιβέιρα), Μάνταλος, Λιβάγια, Βέρντε (83΄Βέρντε)

Στέφανος Λεμονίδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα