back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Η χώρα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα με όποιο τρόπο κρίνει

Διαβάστε επίσης

Την επιτυχία της πρόσφατης επίσκεψης στις ΗΠΑ επισήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια συζήτησης που είχε το βράδυ της Δευτέρας, στο πλαίσιο εκδήλωσης, με τον πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νίκο Μπακατσέλο.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η επίσκεψη αυτή επαναβεβαίωσε πως για τις ΗΠΑ «η Ελλάδα είναι σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος σε μία εξαιρετικά ταραγμένη περιοχή», ενώ υπογράμμισε ότι έθεσε στον κ Τραμπ τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας τονίζοντας πως «η χώρα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με όποιον τρόπο κρίνει ότι είναι ο πιο πρόσφορος».

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε αισιόδοξος ότι «το 2020 θα κάνουμε το μεγάλο επενδυτικό άλμα ως χώρα», υπογράμμισε ότι ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος το 2020 θα κατευθυνθεί στην μείωση της φορολογίας της εργασίας ξεκινώντας από την εισφορά αλληλεγγύης και επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023. Γνωστοποίησε εξάλλου ότι τον επόμενο μήνα θα έρθει στην Βουλή η πρώτη φάση του Ασφαλιστικού που αφορά βασικά την κύρια Ασφάλιση, ενώ τόνισε πως «η χώρα βγαίνει από μία δεκαετή κρίση, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, έχοντας μάθει από τα λάθη της και με προοπτικές να πάει καλύτερα», τόνισε.

Επανέλαβε τέλος ότι δεν θα κάνει «καμία υποχώρηση και καμία έκπτωση» στο ζήτημα της ασφάλειας και υπογράμμισε ότι ο νόμος θα εφαρμόζεται “παντού και για όλους” , ενώ μιλώντας για τις πορείες και διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα δεν είναι το δικαίωμα στην διαδήλωση που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο, αδιαμφισβήτητο και θα προστατευθεί από την κυβέρνηση, αλλά η δυσανάλογα μεγάλη διατάραξη της ζωής της πόλης σε σχέση με το μέγεθος της πορείας.

«Μακάρι να μπορούσαμε να φθάσουμε σε σημείο όπου με λογική συνεννόησης, θα μπορούσαν να αντιλαμβάνονται όλοι ότι μικρές πορείες θα πρέπει να γίνονται στο πεζοδρόμιο ή σε μία λωρίδα. Κατάκτηση θα είναι αυτό, αν μπορούσαμε να το πετύχουμε και να μην χρειαζόμαστε νόμους για να επιβάλλουμε μία τέτοια πολιτική».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα