back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέο πλαίσιο εξόφλησης οφειλών σε Δημόσιο, Τράπεζες, ΔΕΚΟ και Δήμους από τον Μάιο

Διαβάστε επίσης

Την ευχέρεια σε οφειλέτες δημοσίων φορέων (εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ, Δήμοι) και των Τραπεζών να ρευστοποιούν περιουσιακά τους στοιχεία ώστε να αποπληρώνουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους ή να προβαίνουν σε ρύθμιση μέσω ενός εναίου μηχανισμού, ο οποίος θα συσταθεί από τις αρχές Μαϊου, θα παρέχει το ΥΠΟΙΚ.

Ο νέος μηχανισμός ρύθμισξς ληξιπρόθεσμων οφειλών θα συμπεριλαμβάνει όλες τις οφειλές ανεξαρτήτως αν αυτές οφείλονται πχ σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ κλπ. έτσι ώστε να προκύπτει ένας ενιαίος τρόπος εξόφλησης όλων των οφειλών και όχι να υπάρχουν διάσπαρτες ρυθμίσεις που να ισχύουν ανά δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.

Η αρχή θα γίνει τον Μάιο καθώς στα τέλη Απριλίου εκπνέει η προσθεσμία ένταξης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των οφειλετών για κόκκινα στεγαστικά δάνεια και την προστασία της α΄κατοικίας.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Συαϊκούρας μθιλώντας στην Ναυτρμπορική ανέφερε χαρακτηριστικά πως με το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα ισχύσει από 1η Μαΐου παρέχεται μία δεύτερη ευκαιρία εξόφλησης των οφειλών τους σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσειες που δεν μπορούν σήμερα να ανταποκριθούν Παράλληλα, συμπλήρωσε, με το νέο πλαίσιο εξόφλησης οφειλών θα παρέχεται δίχτυ προστασίας για τα ευάλωτα νοικοκυριά με άλλη μορφή.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα