back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πάνος Σκουρλέτης στον Αθήνα 9.84: “Η κυβερνητική πρόταση για το νέο εκλογικό νόμο υποτιμά τη δυνατότητα δημιουργίας συνθηκών συναίνεσης και συγκλίσεων”

Διαβάστε επίσης

Την εκτίμηση ότι η κυβερνητική πρόταση για τον νέο εκλογικό νόμο δύσκολα θα συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους για εφαρμογή της στις επόμενες εκλογές, εξέφρασε ο Γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, κάνοντας λόγο για διαβούλευση του Σαββατοκύριακου.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ανέφερε:

“Κατ’ αρχήν μιλάμε για διαβούλευση του Σαββατοκύριακου. Δεν ακολουθήθηκε δηλαδή η πρακτική για το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. Ηταν προβλέψιμη αυτή η πρόταση του εκλογικού συστήματος από την ΝΔ. Και ήταν μία πρόταση η οποία πραγματικά υποτιμά την αξία της αντιπροσωπευτικότητας και κυρίως τη δυνατότητα δημιουργίας συνθηκών πραγματικής συναίνεσης και συγκλίσεων”

Σε ερώτηση εάν είναι πολύ δύσκολο η πρόταση να συγκεντρώσει 200 ψήφους ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι έτσι δείχνουν τα πράγματα, εκφράζοντας την ελπίδα να μην υπάρξουν αλλαγές την τελευταία στιγμή από το ΚΙΝΑΛ.

Συγκεκριμένα υποστήριξε:

“Θα είναι ανακόλουθο- με βάση τις διακηρυγμένες θέσεις του κάθε πολιτικού κόμματος- να διαμορφωθεί πλειοψηφία 200 ψήφων γύρω από την πρόταση. Αυτό αφορά κυρίως το ΚΙΝΑΛ, που αρκετές φορές μας έχει εκπλήξει και μακάρι να μην μας εκπλήξει δυσάρεστα, τώρα”

Τέλος, για το θέμα της προκήρυξης πρόωρων εκλογών αν δεν συγκεντρωθούν οι απαιτούμενοι ψήφοι για αλλαγή του εκλογικού νόμου ο κ. Σκουρλέτης είπε:

“Είναι ένα δίλημμα για την κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει να ζυγίσει τα πράγματα.
Από τη μια πλευρά έχουμε το όφελος της χώρας, της οικονομίας και της κοινωνίας, η οποία επιζητά πλέον μια νέα πραγματικότητα μετά τα μνημόνια,με θετικές αναπτυξιακές προοπτικές και από την άλλη ενδεχόμενες σκέψεις που μπορεί να σχετίζονται με στενά κομματικά οφέλη της ΝΔ.
Συνεπώς, η επιλογή των πρόωρων εκλογών θα προσκρούσει αντικειμενικά στα συμφέροντα της χώρας και του λαού. Αυτό πρέπει να εξηγηθεί και δεν είναι εύκολο, με δεδομένο και το υπάρχον ρίσκο, διότι ποιος είπε ότι σε περίπτωση προκήρυξης πρόωρων εκλογών, η ΝΔ θα εξασφαλίσει τα ίδια ποσοστά;”

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα