back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σάλο έχει προκαλέσει η καμπάνια στης οργάνωσης «Αφήστε με να ζήσω» με αφίσες στο Μετρό

Διαβάστε επίσης

Σάλο έχει προκαλέσει η καμπάνια της οργάνωσης «Αφήστε με να ζήσω». Η οργάνωση έχει αναρτήσει σε αρκετούς σταθμούς του Μετρό αφίσες με περιεχόμενο κατά των αμβλώσεων με τους επιβάτες να αντιδρούν έντονα «κατακλύζοντας» με αναρτήσεις τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Η συγκεκριμένη καμπάνια κρίθηκε ότι δεν προκαλεί το δημόσιο αισθημα» απαντούν κύκλοι της ΣΤΑΣΥ.

Η εταιρεία «Σταθερές Συγκοινωνίες» (ΣΤΑΣΥ) δεν συμμερίζεται το «θόρυβο» που δημιουργήθηκε για την καμπάνια κατά των αμβλώσεων στο Μετρό και κρίνει ότι δεν προκαλείται το δημόσιο συμφέρον. Ειδικότερα, πηγές της εταιρείας αναφέρουν ότι «ανεξάρτητα αν συμφωνει ή διαφωνεί κανείς με το περιεχόμενο μιας διαφήμισης, η ΣΤΑΣΥ δεν μπορεί να την απαγορεύσει παρά μόνο αν αυτή προκαλεί το δημόσιο αίσθημα». «Η συγκεκριμένη καμπάνια κρίθηκε ότι δεν προκαλεί, καθώς δεν έχει και άμεση αναφορά στις αμβλώσεις» σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις και από εκπροσώπους κομμάτων. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Παππάς χαρακτηρίζει απαράδεκτη την καμπάνια, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης τονίζει ότι η μητρότητα αποτελεί επιλογή κι όχι επιβολή.

Στην οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Αφήστε με να ζήσω» συμμετέχουν, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της «19 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών και η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ)». Σκοπός της οργάνωσης, σύμφωνα με την ίδια, είναι «η προώθηση του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής από τη σύλληψή της και η προάσπιση των δικαιωμάτων του αγέννητου παιδιού».

Η σχετική ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ
«Μας εξέπληξε το περιεχόμενο της σημερινής αφίσας που αναρτήθηκε στους σταθμούς του Μετρό Αττικής, για “το αγέννητο παιδί”. Οι γυναίκες όλου του πλανήτη αγωνίστηκαν σκληρά για την κατάκτηση του ανθρώπινου δικαιώματος της ελεύθερης επιλογής στην κύηση. Στην Ελλάδα για πρώτη φορά νομιμοποιήθηκε η άμβλωση με το Ν. 1609/1986 από την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚΜ, σύμφωνα με τα διεθνή ιατρικά πρωτόκολλα».
Η ανακοίνωση ΣΤΑΣΥ

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα