back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στην τελική ευθεία η επιλογή του ΠτΔ από τον πρωθυπουργό

Διαβάστε επίσης

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το ζήτημα της επιλογής από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, του προσώπου που θα προτείνει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όλα δείχνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει καταλήξει σε αποφάσεις, αλλά θα επιλέξει ο ίδιος την χρονική στιγμή που θα προβεί σε ανακοινώσεις, με κομβική πάντως την 22η Ιανουαρίου που αναμένεται να ψηφιστεί ο εκλογικός νόμος. Δεν αποκλείεται όμως, δεδομένης και της εντεινόμενης εκλογολογίας, να αποφασίσει να ανοίξει τα χαρτιά του νωρίτερα.

“Θα ήθελα να αφήσουμε τον Πρωθυπουργό να ανακοινώσει όταν εκείνος νομίζει ότι είναι έτοιμος”, δήλωσε την Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος υποστήριξε πως μόνο η κυβέρνηση δεν λέει ονόματα. ” Όλοι οι άλλοι λένε, εμείς σεβόμαστε τον θεσμό, θεωρούμε ότι η ονοματολογία πλήττει το κύρος και του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας”, δήλωσε ο κ. Πέτσας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός έχει κατασταλάξει και αναφερόμενος στα κριτήρια επιλογής, τόνισε: ” Το ζήτημα δεν είναι το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας όσο τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να φέρει στο πλαίσιο του συνταγματικού ρόλου που επιτελεί”.

“Θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο υψηλού κύρους που θα εκφράζει την ενότητα του έθνους και να μπορεί να επιτελέσει την αποστολή του ως διεθνής παραστάτης της χώρας”, πρόσθεσε.
Σημειώνεται ότι η διαδικασία για την προεδρική εκλογή θα πρέπει να ξεκνήσει ως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα