back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ερώτηση 33 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΑΣΑ

Διαβάστε επίσης

Ερώτηση για την κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, κατέθεσαν στη Βουλή 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτη υπογράφουσα την Πέτη Πέρκα.

Το κείμενο της ερώτησης που απευθύνεται προς τους υπουργούς Μεταφορών και Οικονομικών, έχει ως εξής:

«Παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες αλλεπάλληλες παλινωδίες και πισωγυρίσματα σε σχέση με τη λειτουργία των Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας.

Χαρακτηριστικά αναφέρονται τα ακόλουθα:

Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέων, μη ρυπογόνων λεωφορείων, με αιτιολογία τη 15ετή συντήρηση που είχε προβλεφθεί για να διασφαλιστεί η συνεχής λειτουργία τους χωρίς νέες προμήθειες και με πρόσχημα ότι δεν υπήρχε πλήρως διασφαλισμένη χρηματοδότηση, τη στιγμή που με την ίδια ακριβώς χρηματοδότηση προγραμματίζεται να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός, έχοντας χάσει 1 χρόνο.

Με εντολή του αρμόδιου υφυπουργού, όπως ο ίδιος δήλωσε, γίνονται μετακινήσεις Γενικών Διευθυντών στις εταιρίες του Ομίλου ΟΑΣΑ, μετακινήσεις προσωπικού και επιβάλλονται ποινές και αργίες σε εργαζόμενους.

Πάγωσαν οι διαδικασίες για τον εκσυγχρονισμό των συρμών της Γραμμής 1 της ΣΤΑΣΥ, πρόγραμμα για το οποίο είχαν δεσμευτεί πόροι στο τρέχον ΕΣΠΑ, με μοναδικό στόχο να φανεί ότι θα το κάνει η σημερινή Κυβέρνηση, αλλά οι Συγκοινωνίες και κυρίως οι πολίτες θα χάσουν χρόνο στο να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν με καλύτερους συρμούς.

Το σχέδιο για ομαλοποίηση των Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας βρίσκεται στις καλένδες.

Οι διαδικασίες επέκτασης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και αύξησης των σημείων εξυπηρέτησης των πολιτών έχουν παγώσει.

Με βάση τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί:

1. Πότε θα επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τα λεωφορεία, πόσα λεωφορεία θα αφορά και ποιος θα έχει την ευθύνη και το κόστος της συντήρησής τους; Τα ηλεκτροκίνητα που χρειάζονται αλλαγή μπαταρίας ανά 5ετία το αργότερο, πώς θα συντηρούνται και με ποιους πόρους εάν δεν προβλέπεται συντήρηση στο διαγωνισμό;

2. Με ποια αρμοδιότητα ο Υφυπουργός Μεταφορών μετακινεί προσωπικό στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της ΕΕΣΥΠ που υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομικών; Αυτή είναι η αξιοκρατία που επικαλεστήκατε προεκλογικά;

3. Αληθεύουν τα δημοσιεύματα για αλλαγή των Διοικήσεων στον όμιλο ΟΑΣΑ και με ποιες διαδικασίες, τη στιγμή που είναι αρμοδιότητα της ΕΕΣΥΠ και πρέπει να γίνει διαγωνισμός για επιλογή, όπως έχει ήδη γίνει σε ΟΑΣΑ και ΓΑΙΑΟΣΕ;

4. Πότε θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τον εκσυγχρονισμό των συρμών της Γραμμής 1 της ΣΤΑΣΥ;

5. Ποιος είναι ο προγραμματισμός σας για την ομαλοποίηση των Αστικών Συγκοινωνιών;

6. Πού βρίσκονται οι διαδικασίες επέκτασης των σημείων πώλησης ηλεκτρονικών εισιτηρίων και ένταξης σε αυτό του προαστιακού και των ΚΤΕΛ;».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα