back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κλείνουν οι παράνομες χωματερές της Αττικής

Διαβάστε επίσης

Έκλεισε χθες η παράνομη χωματερή της Σαλαμίνας η οποίας λειτουργούσε επί τέσσερα χρόνια τουλάχιστον στην περιοχή Κατσέλι -Μπιζάνη – πλησίον του σκοπευτηρίου με την συνδρομή της Περιφερειας Αττικής και του δήμου.

Η παράνομη χωματερή της Σαλαμίνας ήταν μια από τις πέντε παράνομες χωματερές που λειτουργούν στην Αττική. Οι υπόλοιπες βρίσκονται στην Ανατολική και Δυτική πλευρά της Περιφέρειας η οποία έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες να τις κλείσει φέτος πριν επιληφθεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μετά από καταγγελίες, και επιβληθούν πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ στους δήμους και στο Δημόσιο.

Με αφορμή το έργο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης δήλωσε ότι «η προστασία του περιβάλλοντος είναι πρωταρχικός στόχος της Περιφέρειας Αττικής. Εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να αλλάξει σελίδα η Αττική στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων.

Ωστόσο οι πληροφορίες από το υπουργείο Περιβάλλοντος αναφέρουν ότι στην Αττική λειτουργούν περισσότερες από 20 παράνομες χωματερές μικρές και μεγάλες κάποιες από τις οποίες χρησιμοποιούνται μόνο το καλοκαίρι λόγω της αύξησης του πληθυσμού στις τουριστικές περιοχές που υπάρχουν.

Από την πλευρά της η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του προγράμματος διαχείρισης των απορριμμάτων μέχρι την άνοιξη αναμένεται να ανακοινώσει δύο περιοχές όπου θα κατασκευαστούν εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων καθώς και χώροι υγειονομικής Ταφής υπολειμμάτων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περιοχές αυτές θα είναι στην Δυτική και Ανατολική Αττική.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα